Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Και προσαγωγές πολιτών κάνει η Δημοτική Αστυνομία!

Υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο ζήλεψαν τη δόξα των άλλων μηχανισμών καταστολής και αναλαμβάνουν δράση ακόμα και με προσαγωγές ανυποψίαστων πολιτών για εξακρίβωση στοιχείων κλπ. Σύμφωνα με καταγγελία αστυνομικού σε τοπική εφημερίδα («Ν. Κρήτη»), υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν παράνομα στη διαδικασία της εξακρίβωσης στοιχείων, οδηγώντας μάλιστα στο τμήμα ένα ζευγάρι μαζί με το βρέφος του.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας και μια γυναίκα που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο πάρκο Παρασκευοπούλου στο Μασταμπά, υποχρέωσαν ένα ζευγάρι με το παιδάκι τους να μεταβεί στο τμήμα, επειδή οι γονείς δεν κρατούσαν την αστυνομική τους ταυτότητα. Η περιπέτεια των γονιών έληξε εκεί, αφού ο αξιωματικός υπηρεσίας έκπληκτος, σύμφωνα με την καταγγελία, ενημέρωσε τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες και πως αυτό που κάνουν είναι παράνομο.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, το γεγονός αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο Ηράκλειο. Κάτι που ήδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις σε πολλούς πολίτες. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει, ασφαλώς, το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης πρώτα απ' όλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ