Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Αδικη και παράνομη φυλάκιση

Κείμενο διαμαρτυρίας για την τετράχρονη φυλάκιση του Κάρελ Χόφμαν παραδόθηκε προχτές στην τσέχικη πρεσβεία στην Αθήνα

Επιτροπή συντρόφων, πρώην πολιτικοί πρόσφυγες, από τους Πετσινή Πετρούλα και Μπουτσιάδη Νίκο επισκέφτηκαν την τσέχικη πρεσβεία στην Αθήνα (Παρασκευή 10/9/2004) και επέδωσαν κείμενο διαμαρτυρίας με 300 υπογραφές συντρόφων και πρώην πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία. Το κείμενο έχει ως εξής:

Εμείς, οι πρώην πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι ζούσαμε πολλά χρόνια στη σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία, καταγγέλλουμε μαζί με όλους τους φιλειρηνικούς Ελληνες πολίτες την καταδικαστική απόφαση για τετράχρονη φυλάκιση του πρώην συνδικαλιστή και στελέχους του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας σ. Κάρελ Χόφμαν. Με μεγάλη πίκρα διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην άδικη και παράνομη φυλάκισή του.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο σ. Κ. Χόφμαν δήλωσε θαρραλέα ότι είναι αποφασισμένος να σταθεί μπροστά στους κατηγόρους του, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να εκθέσουν και να συκοφαντήσουν το πρώην σοσιαλιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας, τρομοκρατώντας όλους όσοι αγωνίζονται σήμερα στην Τσεχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, για την ειρήνη και σοσιαλισμό.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Κάρελ Χόφμαν. Καταδικάζοντας τις ωμές τρομοκρατικές δίκες που κατά παραγγελία εφαρμόζονται στο σημερινό καθεστώς και που θυμίζει παλιές μαύρες εποχές στην Ελλάδα.

Απαιτούμε από την τσέχικη κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα αυτές οι πολιτικές αδικίες και διώξεις που γίνονται σε όλους τους συντρόφους και απευθυνόμαστε σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας με τη δική μας φωνή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org