Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9/10/2004
ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ
Οι μηχανές στο φουλ

Με τις μηχανές στο «φουλ» και στόχο να μη μείνει κανένα μικρό ή μεγάλο εργοστάσιο, κανένας εργάτης ή εργάτρια που να μην ενημερωθεί, να μην καλεστεί, αλλά και να μη βοηθήσει και ο ίδιος για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, που διοργανώνει το ΚΚΕ στις 9 Οκτώβρη, οι δυνάμεις της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ εντείνουν τη δουλιά που ήδη έχουν κάνει και ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, μεγάλη πανεξόρμηση σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Αυτό έγινε σαφές στην πρόσφατη συνεδρίαση της Αχτίδας, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα αγωνιστικό κλίμα, με την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Οι κομμουνιστές με κινηματικό και αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσουν σε περιοδείες, εξορμήσεις, να βγάλουν ανακοινώσεις και αφισέτα και να απλώσουν παντού σε κάθε χώρο εργασίας μαζικά το κάλεσμα στους εργαζόμενους. Για να κατέβουν στο συλλαλητήριο οργανωμένα εργαζόμενοι από εργοστάσια και κλάδους και «να κουνηθεί η Αθήνα από τις φωνές των εργατών». Να φωνάξουν σε όλους τους τόνους ότι δε δίνουν πλέον καμία ανοχή στην ανέχεια.

Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε, τονίστηκε ότι όλες οι Κομματικές Οργανώσεις και ομάδες πρέπει να βγουν πλατιά στους εργαζόμενους και να μιλήσουν για την ανάγκη να βγουν μπροστά και να κάνουν δική τους υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο που καταθέτει το Κόμμα. Τη δουλιά, τη δράση που ανέπτυξαν και την πείρα που απέκτησαν από το προηγούμενο διάστημα των εκλογών, να την πάνε ακόμα παραπέρα. Υπάρχει η πρώτη μαγιά, όπως και η εκτίμηση πλέον από πολλούς εργαζόμενους ότι η πολιτική του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται συνεχώς σε όλους τους τομείς. Γι' αυτό πρέπει οι εκλογικές επιτροπές που είχαν στηθεί να ξαναπιάσουν δουλιά με την ίδια και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Για να μπουν στη δουλιά της επιτυχίας του συλλαλητηρίου ακόμα περισσότεροι. Την ίδια στιγμή, να αξιοποιηθούν και η εξόρμηση για το «Ριζοσπάστη», αλλά και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Αλλωστε, όπως επισημάνθηκε, τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν, οι άνεργοι αυξάνονται, τα μεροκάματα παραμένουν ψίχουλα. Την ίδια ώρα, οι εργοδότες γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι. Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν πολλά: «Φυρογένης», «Χαρτελλάς», «Σεξ Φορμ», που ετοιμάζονται για κλείσιμο ή απολύσεις και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Την ίδια στιγμή, άνεργοι από πρόσφατα κλεισίματα εργοστασίων, όπως της ΕΤΜΑ, της «Σίσσερ Πάλκο», βρίσκονται ακόμα στην αναζήτηση για μεροκάματο.

Ηδη, όμως, η δουλιά για το συλλαλητήριο σε πολλούς κλάδους έχει ξεκινήσει. Στο Μέταλλο, μέσα από κομματική σύσκεψη με εργαζόμενους του «Φυρογένη», εκφράστηκε η διάθεση να συμμετέχουν και κυρίως να συμβάλουν για τη μαζική συμμετοχή του χώρου στο συλλαλητήριο. Στα Τρόφιμα, ήδη, η εκλογική επιτροπή που είχε στηθεί στη ΦΑΓΕ έπιασε και πάλι δουλιά, ενώ στο Φάρμακο έχουν ξεκινήσει οι περιοδείες και οι συσκέψεις στους χώρους εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία ανοχή στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης(24/9/2004)
Εντείνονται οι προετοιμασίες(17/9/2004)
Εξορμήσεις για τα συλλαλητήρια στις 5 Ιούνη(27/5/2003)
Για να πλημμυρίσει εργατιά το Ναύπλιο(14/1/2003)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη(23/1/2002)
Συλλαλητήριο για τα ναυπηγεία(12/2/1995)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org