Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ακρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η Νέα Τάξη

Το πραγματικό πρόσωπο της προωθούμενης Νέας Τάξης και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, όπως και τις άκρως επικίνδυνες συνέπειές τους, για τους λαούς όλου του κόσμου και, ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής μας, φανερώνουν τρία γεγονότα των δυο τελευταίων ημερών. Γεγονότα, τα οποία φαινομενικά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν καρπούς των προωθούμενων νέων... αξιών και κανόνων, όπως κι ενός πολύμορφα καλλιεργούμενου αντιλαϊκού και επικίνδυνου κλίματος οπισθοδρόμησης και σκοταδισμού.

Η προχτεσινή, τρίτη στη σειρά, πολιτική δολοφονία στην ΟΔ Γιουγκοσλαβία, κάνει φανερό, πως δε στοχεύει μόνο στη δημιουργία μιας γενικότερης αίσθησης ανασφάλειας στη γειτονική χώρα, αλλά θέλει και το «δέσιμό» της στην τροχιά μιας επιταχυνόμενης αποσταθεροποίησης, με ολέθριες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Χτες, η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε, με την απουσία της αντιπολίτευσης, ένα «νομοθέτημα» με άκρως επικίνδυνο περιεχόμενο, το οποίο έχει τον απίστευτο τίτλο «Εγκληματικός χαρακτήρας του Κομμουνιστικού Καθεστώτος» κι ένα από τα βασικά του άρθρα γράφει ότι ο «κομμουνισμός είναι παράνομος».

Περίπου, την ίδια στιγμή, ο προσφάτως παραιτηθείς, Γερμανός επικεφαλής του ανθρωπιστικού προγράμματος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Χανς φον Σπόνεκ, δήλωνε, κάνοντας αυστηρή κριτική στις ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούμε κατά βούληση τη διεθνή νομιμότητα, καταπατούμε ακατάπαυστα τη Χάρτα του ΟΗΕ και αρνούμαστε να δούμε την τραγωδία που προκαλούμε, στην πραγματικότητα, σε αθώους πολίτες, όταν επιβάλλουμε συλλογικές οικονομικές κυρώσεις σε λαούς εξαιτίας των καθεστώτων τους».


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ