Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμμαθητές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ προβολής και... πολιτικής επιβίωσης φαίνεται ότι βρήκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αποφάσισε να γίνει το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα κινηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Γιατί βέβαια δε φανταζόμαστε ότι θέλει να πιστέψουμε πως συναντήθηκε χτες με τον Σκανδαλίδη, επειδή ο τελευταίος είναι βουλευτής Αθηνών και ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της πρωτεύουσας ή επειδή υπήρξαν συμμαθητές.

Βέβαια, όπως θα έχετε καταλάβει, αυτή η υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων μάλλον έχει πολύ παρασκήνιο κι ίσως η κυβέρνηση αποφάσισε να αρχίσει τη μετάθεση σιγά σιγά από πάνω της κάποιων ευθυνών, οπότε βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο.

Δώσε στον Αβραμόπουλο πανηγύρια κι εκδηλώσεις και είναι στο στοιχείο του.

ΑΥΤΕΣ οι δηλώσεις του Ρέππα, βρε παιδί μου, περί του ότι η Ελλάδα δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας, τι να σας πούμε δηλαδή!

Η αθωότητα φαίνεται σε κάθε του έκφραση...

Γίνονται εδώ συναντήσεις της σερβικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση (μέσω προγραμμάτων της ΕΕ) των περιοχών που ελέγχει η αντιπολίτευση, αλλά κατά τα... άλλα είναι ουδέτερη.

Φυσικά όλα αυτά ούτε προβάλλονται, ούτε αφήνουν τον κόσμο να καταλάβει τι γίνεται, γιατί ξέρουν ότι θα... τρακάρουν πάνω στην κοινή γνώμη που έχει σαφή θέση και άποψη για το τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία. Κι όταν τα λένε, μας τα παρουσιάζουν σαν ανθρωπιστική βοήθεια ή σαν προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Ισως εδώ υπάρχει μια... δόση αλήθειας. Οντως η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με όλους εκείνους που θέλουν την... εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Γιουγκοσλαβίας.

Δηλαδή τη διάλυση του οτιδήποτε ισχύει σήμερα και το ξαναχτίσιμό της όπως βολεύει την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ