Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τεχνητός θόρυβος περί «διαφθοράς»

Το θέμα της «διαφθοράς» αναγορεύει σε κυρίαρχο ζήτημα για τη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση, με προφανή στόχο να περάσει στη σκιά του σχετικού θορύβου, που η ίδια φροντίζει να συντηρεί, το πακέτο των αντιδραστικών και αντιυπαλληλικών επιλογών. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι η «διαφθορά» θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την επιβολή των μέτρων που εξήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Β. Παπανδρέου, με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα προφανώς διοχετευμένα, που αφορούσαν περιπτώσεις κακοδιοίκησης που κατέγραψαν τρία πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να αντιμετωπίσει σε βάθος τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων». «Δοθείσης ευκαιρίας», επανέλαβε ότι θα προχωρήσει στην ενίσχυση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο πλέον θα λειτουργεί ως «εσωτερική υπηρεσία», κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ και θα επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των «απείθαρχων» υπαλλήλων.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ιδρυθούν περιφερειακά γραφεία του ΣΕΕΔΔ σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίπολη, ενώ θα διοριστεί ειδικός εισαγγελέας που θα αναλαμβάνει τη διαλεύκανση των υποθέσεων του ΣΕΕΔΔ. Τα τρία πορίσματα του ΣΕΕΔΔ, που διοχετεύτηκαν χθες σε ορισμένες εφημερίδες, αφορούσαν έρευνες που έγιναν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το νοσοκομείο Βόλου και την ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ