Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποπροσανατολιστικός «καυγάς»

Με διάφορα «τερτίπια» συνεχίζεται τις τελευταίες μέρες το «σίριαλ», με τίτλο «επιλογές στελεχών Εκπαίδευσης», που παρακολουθούμε, μετά την αντικατάσταση των «πράσινων» στελεχών από τους «γαλάζιους». Η υπουργός Παιδείας, σε χθεσινή συνέντευξή της, είπε ότι «τα σχόλια περί αξιοκρατίας του ΠΑΣΟΚ δε νομίζω ότι αντέχουν στην κριτική», ενώ καταδίκασε τα μικροεπεισόδια που προκάλεσαν εκπαιδευτικοί της ΔΑΚΕ στο γραφείο του εκπροσώπου της παράταξής τους στην ΟΛΜΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με προσωρινή διαταγή, απέρριψε το αίτημα των 70 προϊσταμένων Εκπαίδευσης για αναστολή και ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Το θέμα, πάντως, δεν έχει άμεση σχέση με την ουσία της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής στην Εκπαίδευση, την οποία εξυπηρετούσαν τόσο τα προηγούμενα (ΠΑΣΟΚοτοποθετημένα) στελέχη Εκπαίδευσης, όσο θα υπηρετήσουν και τα νέα στελέχη, που σε τελική ανάλυση μ' αυτό το κριτήριο επιλέγονται. Το ζητούμενο που πρέπει να προβάλει το κίνημα των εκπαιδευτικών και γενικότερα το λαϊκό κίνημα είναι ανάδειξη στελεχών με 100% αξιοκρατικά κριτήρια και, βέβαια, ανατροπή της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής και διεκδίκηση Παιδείας, που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ