Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Και οι «13» είναι πιστοί...

Πρόσωπα αφοσιωμένα στις αρχές της συναίνεσης και του «μεσαίου χώρου», επέλεξε ο Κ. Καραμανλής για να στελεχώσει το άτυπο όργανο των τομεαρχών. Από τη σύνθεση του νέου οργάνου, στην οποία εκπροσωπούνται όλες οι εσωκομματικές ομάδες, προκύπτει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πιστεύει ότι «όλοι χωράνε στο μεσαίο χώρο»! Προκειμένου να χωρέσουν όλες οι «φιλοδοξίες» και να εξυπηρετηθούν οι ισορροπίες, αυξήθηκε ο αριθμός των τομεαρχών από 9 σε 13, επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι πρόκειται για ένα όργανο συμβουλευτικό «παρά τω προέδρω».

Αναβαθμισμένη εμφανίζεται η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία αναλαμβάνει τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, ενώ «εκτός» βρέθηκε ο Μιχ. Λιάπης, υπεύθυνος μέχρι τώρα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, όπου τοποθετήθηκε ο Β. Μεϊμαράκης. Στον τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Β. Πολύδωρας, στον τομέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Γ. Αλογοσκούφης, στο Ανάπτυξης ο Γ. Βουλγαράκης, στο ΠΕΧΩΔΕ ο Σ. Τσιτουρίδης, στο Παιδείας ο Γ. Καλός, στο Γεωργίας ο Θ. Νάκος, στο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Μ. Γιαννάκου, στο Υγείας ο Ν. Κακλαμάνης, στο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ο Θ. Αναγνωστόπουλος, στο Πολιτισμού και Ολυμπιακών Αγώνων ο Μ. Κεφαλογιάννης, στο Ναυτιλίας ο Γ. Παπαθανασίου και στο Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Α. Παπαληγούρας. Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος παραμένει «ακλόνητος» στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Από μια πρώτη ματιά, προκύπτει ότι και τα «13» στελέχη είναι δοκιμασμένα στην υπεράσπιση του νεοφιλελευθερισμού και των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Πρόκειται, δηλαδή, για τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ