Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία

Σε παραίτηση από το σωματείο τους αναγκάζει η εργοδοσία τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος «Πράκτικερ», απειλώντας τους με απόλυση. Δυναμική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σε όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας έχει επιδοθεί η διεύθυνση του πολυκαταστήματος «Πράκτικερ» στη Λάρισα, για να κλείσει το στόμα των εργαζομένων, επειδή άρχισαν να σηκώνουν κεφάλι, ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. Υστερα από την απόλυση τριών εργαζομένων, οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στη συγκρότηση του σωματείου στο πολυκατάστημα, η εργοδοσία, επιχειρώντας να επιβάλει «άκρα του τάφου σιωπή» στους χώρους δουλιάς, για να συνεχίσει ανεμπόδιστα την ασύδοτη δράση, παραβιάζει ακόμα και το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του πολυκαταστήματος Αντ. Φανακίδης, επιδιώκοντας να σταματήσει τη λειτουργία του νεοσυσταθέντος σωματείου την Πέμπτη το μεσημέρι καλούσε στο γραφείο του έναν έναν τους εργαζόμενους, προκειμένου να τους αναγκάζει, υπό την απειλή της απόλυσης, να υπογράψουν έγγραφο παραίτησής τους από το Σωματείο και να το επιδώσουν στον πρόεδρό του!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυθαίρετη και απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας, έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς αντιδημοκρατικών ενεργειών της σε βάρος των εργαζομένων, όπως της παρακολούθησής τους στο χώρο δουλιάς, για να μη μπορούν να βγάλουν τσιμουδιά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πίεση που ασκούσε η εργοδοσία, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ανάγκασε έξι εργαζόμενους να παραιτηθούν από τη δουλιά τους.

Η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, αντιδρώντας άμεσα στο όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας στο «Πράκτικερ», αντέδρασε άμεσα και δυναμικά, ζητώντας κατ' αρχήν την παρέμβαση του εισαγγελέα για την παράνομη πρακτική του διευθυντή του πολυκαταστήματος ν' αναγκάσει σε παραίτηση τους εργαζόμενους από το σωματείο τους. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του ΕΚΛ, με επικεφαλής τον Τ. Τσιόγκα, πρόεδρο και τον Π. Λιόλιο, αντιπρόεδρο, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του Πράκτικερ, διαμηνύοντας ότι το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει τον αγώνα του, μαζί με τους εργαζόμενους, με διάφορες μορφές και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε είδους αντιδημοκρατική - αντεργατική ενέργεια της εργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειοψηφίες(2019-12-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-03-30 00:00:00.0)
Κοινή μάχη για το ωράριο(2005-03-23 00:00:00.0)
Στις κάλπες οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας(1997-03-09 00:00:00.0)
"Πλώρη" για την υπογραφή της πρώτης σύμβασης(1996-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ