Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι λαοί αντιστέκονται στη Νέα Τάξη

Το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί 4-14 Μάη, προετοιμάζεται εντατικά από τους φίλους της ειρήνης σ' όλη την Ελλάδα

Μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαϊκού κινήματος ανακήρυξε το Μάη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Μέσα σ' αυτή τη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα από 4-14 Μάη θα πραγματοποιηθεί και το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης. Μια σειρά από εκδηλώσεις θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα με αποκορύφωμα την Μ αραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 14 του Μάη.

Το περσινό 21ο Δεκαήμερο Ειρήνης είχε πάρει «σάρκα» και «οστά» κατά τη διάρκεια των δολοφονικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Εκείνες τις μέρες το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, με τις συγκλονιστικές του κινητοποιήσεις, είχε στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές. Το φετινό 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί με την απειλή των επεμβάσεων και του πολέμου, από το οπλισμένο χέρι των ιμπεριαλιστών, να έχει δημιουργήσει ένα τοπίο διεθνούς τρομοκρατίας πάνω από τους λαούς.

Σε ολόκληρο των πλανήτη οι λαοί αντιστέκονται. Παντού αρχίζουν να ξεπηδούν κινήματα που αμφισβητούν και αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης. Στην Αθήνα, στις 10-14 Μάη αντιπρόσωποι αυτών των κινημάτων θα «ανταμώσουν», στο Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Οι άνθρωποι που θα συγκεντρωθούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο -χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου - θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και παράλληλα θα συντονίσουν τον αγώνα τους κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το συγκεκριμένο συνέδριο γίνεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας με τη συμμετοχή 500 αντιπροσώπων από 44 χώρες του κόσμου.

Συναυλία Ειρήνης

Παράλληλα στα πλαίσια του Δεκαημέρου Ειρήνης, η ΕΕΔΥΕ θα διοργανώσει την Κυριακή 7 του Μάη 2000, στις 9μμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συναυλία με τον Δημήτρη Μητροπάνο που μαζί με την ορχήστρα του θα χαρίσει μια ανεπανάληπτη βραδιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προσαρμοσμένο ειδικά για μια συναυλία που είναι αφιερωμένη στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.

Η συναυλία του Δ. Μητροπάνου θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ειρήνης. Στο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η ΕΕΔΥΕ για τη συναυλία υπογραμμίζεται: «Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια εξαίρετη ευκαιρία για να ανακαλέσουμε τραγούδια από το παρελθόν μέσα από αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως τον Θεοδωράκη, τον Μούτση, τον Τόκα και άλλους, αλλά και σύγχρονα τραγούδια του Δ. Μητροπάνου που ο κόσμος έχει αγαπήσει. "Ομορφη πόλη", "Ενα δειλινό", "Ρόζα" είναι ένα μικρό δείγμα από τα όσα οι θεατές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα ακουστούν συνθέσεις που όχι μόνο άντεξαν στο χρόνο, αλλά κάποιες φορές καθόρισαν τη μουσική εξέλιξη του τόπου μας».

Εισιτήρια για τη συναυλία μπορείτε να προμηθευτείτε, από τα κεντρικά δισκοπωλεία, τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48 - τηλέφωνο: 3844853) και το ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία FM 100» (Σωκράτους 57 Ομόνοια). Η τιμή εισιτηρίου είναι 3.500 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ