Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά των αυγών. Εμείς όμως θα σταθούμε σε μια, που δεν ξέρουμε κατά πόσον είναι γνωστή στους πολλούς. Τα αυγά, υποστηρίζουν, κάνουν καλό στη μνήμη. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά και ποιος μπορεί να μας το βεβαιώσει... Εικασίες; Εστω. Και μια και μιλάμε για αυγά, λέμε να κάνουμε κάτι με δαύτα. Ογκρατέν. Τι λέτε; Μια δόση κανονικής μπεσαμέλ, δέκα αυγά, ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, τρεις κουταλιές βούτυρο και τέσσερις κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη. Θα βράσουμε πολύ καλά τα αυγά και θα τα αφήσουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό και έπειτα θα τα κόψουμε σε δέκα τεμάχια. Θα ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ και θα ανακατέψουμε τη μισή με τα αυγά και τα τρία τέταρτα του τυριού. Θα βουτυρώσουμε ένα ταψάκι και θα στρώσουμε μια λεπτή στρώση από την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, τυριού και μπεσαμέλ. Θα ξαναρίξουμε τυρί και τη φρυγανιά και θα ραντίσουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο. Θα το ψήσουμε στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει. Μετά από δέκα λεπτά σερβίρουμε. Μια που την κάναμε την αμαρτία, ας την κάνουμε καλά και χωρίς ενοχές. Και μια τηγανιά πατάτες δε θα ήταν άσχημα...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org