Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΑΛΗ
Στα ημιτελικά ο Καρντάνοφ

Για άλλη μια επιτυχία οδεύει ο Αμιράν Καρντάνοφ

ICON

Για άλλη μια επιτυχία οδεύει ο Αμιράν Καρντάνοφ
Βαδίζοντας στα βήματα του Σίδνεϊ, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για τη χώρα μας, ο παλαιστής της ελευθέρας Αμιράν Καρντάνοφ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα επιτυχία αφού προκρίθηκε στο σημερινό ημιτελικό της κατηγορίας των 55 κ. σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον 7ο προκριματικό όμιλο. Τελευταία του επιτυχία, με την οποία και σφραγίστηκε η πρόκριση στα ημιτελικά, ήταν η νίκη του επί του Αρμένιου Μάρτιν Μπερμπεριάν με 3-2. «Στο Σίδνεϊ πήρα το χάλκινο. Εδώ ευελπιστώ σε κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ και πάλι τον κόσμο για την παρουσία και το δυναμικό "παρών" που δίνει στο κλειστό των Ανω Λιοσίων. Είναι ανεπανάληπτο να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο», είπε ο Καρντάνοφ. Ο αθλητής του Ηρακλή Περιστερίου ήταν εντυπωσιακός στους πρωινούς του αγώνες όπου και επικράτησε με 4-3 στα σημεία του Βορειοκορεάτη Σονγκ Ναμ, παίρνοντας το τελευταίο του σημείο λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια ήταν ακόμη περισσότερο αποτελεσματικός καθώς επικράτησε με τεχνική πτώση (10-0) του Τούρκου Χαρούν Ντογκάν, μέσα σε διάστημα 2 λεπτών και 49 δευτερολέπτων!

Αποκλείστηκαν οι άλλοι τρεις

Εδωσε τη μάχη του, αλλά αποκλείστηκε από τα ημιτελικά των 84 κ. ο Λάζαρος Λοϊζίδης. Ο παλαιστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με 3-1 στη φάση των «8» από τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Κουβανό Γιοέλ Ρομέρο, και αποχαιρέτησε το Ολυμπιακό τουρνουά. Ο Λοϊζίδης έφτασε ως εδώ κατακτώντας την πρώτη θέση στον 3ο προκριματικό όμιλο, αφού νίκησε στο δεύτερο αγώνα του, με 3-0, τον Γάλλο Ακέσε Βινσέντ Ακά.

Εκτός ημιτελικών και ο Απόστολος Τασκούδης στην κατηγορία των 66 κ. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στη φάση των «8» από τον Ουκρανό Τεντέγιεφ με 6-3. Ο Τασκούδης προκρίθηκε στους καλύτερους 8 παλαιστές της κατηγορίας του, παρά την ήττα που γνώρισε χτες το πρωί από τον Αρμένιο Ζχιράρ Χοβχανισιάν. Μια πρόκριση που ήρθε μέσω ...Ινδίας και συγκεκριμένα μετά τη νίκη με 3-1 στην παράταση του Να Ραμές Κουμάρ επί του Χοβχανισιάν. Ετσι, οι τρεις παλαιστές ισοβάθμησαν με τέσσερις βαθμούς, όμως ο Τασκούδης ήταν καλύτερος στα τεχνικά σημεία με αποτέλεσμα να πάρει την πρώτη θέση στον 3ο προκριματικό όμιλο. Στον πρώτο του αγώνα ο 19χρονος Ελληνας παλαιστής επικράτησε 10-8 στα σημεία του Ινδού Να Ραμές Κουμάρ και στον δεύτερο ηττήθηκε 12-6 στα σημεία από τον Αρμένιο Ζχιράρ Χοβχανισιάν.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε ο Νέστορας Μπατζέλας. Ο 24χρονος Λαρισαίος παλαιστής επικράτησε 5-0 του Ουκρανού Σέρχι Πριάντουν, σε αγώνα της κατηγορίας των 120 κιλών, όμως δεν μπόρεσε να προκριθεί στην οκτάδα αφού χτες το πρωί ηττήθηκε με τεχνική πτώση από τον Κουβανό Αλέξις Ροντρίγκεζ και έτσι κατατάχτηκε 2ος στο 3ο προκριματικό γκρουπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ