Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΑΛΗ
«Χάλκινος» ο Κιουρεγκιάν

«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Κιουρεγκιάν

Sportidea

«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Κιουρεγκιάν
Η ελληνική πάλη φώναξε δυναμικό «παρών» το απόγευμα της Τετάρτης και προσέθεσε ένα ακόμη μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, χάρη στον Αρτιόμ Κιουρεγκιάν! Ο 28χρονος παλαιστής, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική εμφάνιση στο μικρό τελικό της κατηγορίας των 55 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά, έκανε επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας έναντι του Ουκρανού αντιπάλου του, Αλεξέι Βαβουλένκο, τον οποίο και νίκησε με το «καθαρό» 6-1 στα σημεία, και έτσι στέφθηκε πανάξια χάλκινος Ολυμπιονίκης.

Ο αθλητής μας το πρωί ηττήθηκε στον ημιτελικό με 7-2 από τον Γκουεϊντάρ Μαμεντάλιεφ, καθώς σε μία παρατήρηση, ο Ρώσος κατάφερε να κερδίσει έξι συνεχόμενα σημεία.

Αυτό ήταν και το κομβικό γεγονός της αναμέτρησης για τον Κιουρεγκιάν, που μέχρι τότε προηγούνταν με 2-0.

«Ηθελα να πάρω το χρυσό. Ηταν πολύ δύσκολο, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο δεν παύει να είναι μια επιτυχία. Οφείλω πολλά στον κόσμο, που με τη συμπαράστασή του μου έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία για να αγωνιστώ», δήλωσε ο Κιουρεγκιάν αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το ενδέκατο συνολικά μετάλλιο που κατακτά η ελληνική πάλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην κατηγορία των 84 κιλών, εξάλλου, ο Δημήτρης Αβράμης κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο Γιώργος Κουτσιούμπας, παρά τις δύο νίκες που πέτυχε σε τρεις συνολικά αγώνες, απέτυχε να προκριθεί στα ημιτελικά καθώς δεν ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου του. Με συνολικό απολογισμό μία ήττα και δύο ήττες, ο Αλέξανδρος Κολιτσόπουλος έμεινε εκτός προημιτελικών. Εχασε κάθε ελπίδα για πρόκριση στα ημιτελικά ο Χρήστος Γκίκας, καθώς γνώρισε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ