Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Επίσημη πρεμιέρα» των ενστάσεων

«Επίσημη πρεμιέρα» χτες των ενστάσεων κατά του κύρους της εκλογής βουλευτών, ενώ αναμένεται από σήμερα «μπαράζ» ενστάσεων και θεωρείται σίγουρο ότι τις επόμενες μέρες θα αλλάξουν χέρια αρκετές έδρες βουλευτών.

Οι περισσότερες από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) θα προέρχονται από «συντροφικά μαχαιρώματα», αφού θα γίνουν από επιλαχόντες εκτός Βουλής του ιδίου κόμματος. Δηλαδή, θα έχουμε αλλαγές στα πρόσωπα των βουλευτών σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες, χωρίς να υπάρξει αλλαγή του συσχετισμού της δύναμης των εδρών των κομμάτων στη Βουλή.

Οι ενστάσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 και η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή από έμπιστους φίλους τους, για να μην εκτεθούν οι ίδιοι. (Οι ενστάσεις θα αφορούν προηγούμενη θέση στο δημόσιο, καθυστερημένη παραίτηση κλπ.).

Ποδαρικό στις ενστάσεις έκανε ο ιδιώτης Δ. Σαρλής κατά της εκλογής του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, γιατί στην επίσημη δήλωσή του για συμμετοχή στις εκλογές το μικρό του όνομα αναφερόταν Γιώργος και όχι Γεώργιος.

Επίσης, χτες υπέβαλαν ενστάσεις:

Ο Αθ. Μάτης, πρώτος αναπληρωτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Τρικάλων κατά του εκλεγέντος Αθ. Μερενίτη, επειδή ήταν στέλεχος στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού και δεν υπέβαλε έγκαιρα την παραίτησή του.

Ο Β. Τσίπρας, πρώτος αναπληρωτής της ΝΔ στο νομό Ευρυτανίας κατά του συνυποψήφιου στο ίδιο κόμμα Δ. Τσιμάκη, όπου επικαλέστηκε το ασυμβίβαστο, καθώς ο εκλεγείς βουλευτής ήταν νομάρχης και δεν υπέβαλε την παραίτησή του εντός των χρονικών ορίων που επιτάσσει ο νόμος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ