Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΗΝΑ 2004
ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ
«Δέχτηκα πισώπλατη μαχαιριά»

Σαν πισώπλατη μαχαιριά χαρακτήρισε ο παλαιστής Κώστας Θάνος την απόφαση της Ομοσπονδίας να τον... κόψει από την Ολυμπιακή ομάδα, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Οπως τόνισε ο αθλητής, η απόφαση στηρίζεται κυρίως σε εξωαγωνιστικούς λόγους. «Δέχτηκα πισώπλατα χτύπημα από την Ομοσπονδία, με αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από τους ανθρώπους, που υποτίθεται ότι υπηρετούν το άθλημα. Αποκλείστηκα χωρίς αιτία από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, μια διοργάνωση - σταθμός στην καριέρα μου. Περισσότερο όμως από όλους θεωρώ υπεύθυνο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κύριο Γιώργο Ποζίδη, ο οποίος υπήρξε μάλιστα και Ολυμπιονίκης και πίστευα ότι δε θα συμμετείχε ποτέ σε τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις. Είναι ντροπή για τον ίδιο και κυρίως για τον τίτλο που φέρει».

Οσο για τις αιτίες της απόφασης, ο αθλητής ανέφερε ότι αυτές στηρίζονται στην επιστολή που υπέγραψε κατά του επιστημονικού συνεργάτη της ομοσπονδίας Γιώργου Πάχτα.

«Την προηγούμενη Δευτέρα έδωσα το παρών στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, για να δώσω κάποιες απαντήσεις αναφορικά με το θέμα της επιστολής κατά του Γιώργου Πάχτα, την οποία υπέγραψαν έξι από τους επτά αθλητές της Εθνικής ομάδας της ελληνορωμαϊκής πάλης. Την απόφαση του ΔΣ την πληροφορήθηκα από τις εφημερίδες, η οποία έκανε λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα, στο οποίο βέβαια ποτέ δεν υπέπεσα. Απλώς εγώ μαζί με άλλους πέντε συναθλητές μου υπέγραψα μια επιστολή, την οποία έδωσα στην Ομοσπονδία και αφορούσε τον Πάχτα».

Οσον αφορά το θέμα της περίφημης επιστολής, αυτό ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο Γιώργος Πάχτας, ο οποίος έχει το ρόλο απλώς του επιστημονικού συνεργάτη και όχι του Ομοσπονδιακού προπονητή, επισήμανε ότι δε βρίσκεται ο Κώστας Θάνος σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

«Τρεις προπονητές, οι Παγγέας, Σοφιανίδης και Μητρόπουλος διαβεβαίωσαν εγγράφως την Ομοσπονδία ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Αντίθετα ο Πάχτας, ο οποίος έχει το ρόλο απλώς του επιστημονικού συνεργάτη και όχι του Ομοσπονδιακού προπονητή, επισήμανε ότι δε βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η άποψη του Πάχτα βάρυνε κατά... περίεργο τρόπο περισσότερο στη συνείδηση κάποιων διοικούντων», τόνισε ο Θάνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξετάζονται οι διασυνδέσεις Τζέκου με εταιρία αναβολικών(2004-09-11 00:00:00.0)
Κ. Θάνου: «Δε γνώριζα ότι με ψάχνουν»(2004-09-08 00:00:00.0)
Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση(2004-08-21 00:00:00.0)
Πριμ στους πρωταθλητές, περικοπές στα σωματεία(1998-03-13 00:00:00.0)
Συμφώνησε εκ των υστέρων(1997-06-13 00:00:00.0)
ΠΡΟΣΩΠΟ Χουσε'ϊν(1997-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ