Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ - ΤΖΟΥΝΤΟ
«Ο αντίπαλός μου με νίκησε δίκαια»

Στα ρεπεσάζ (σ.σ. η ευκαιρία που δίνεται στους αθλητές για να προκριθούν σε δεύτερο αγώνα) ολοκληρώθηκε η παρουσία του Διονύση Ηλιάδη στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο. Ο Ελληνας τζουντόκα έχασε με ίπον από τον Λευκορώσο Ικαρένκα και αποκλείστηκε. Νωρίτερα, είχε ηττηθεί από τον Ιάπωνα Ιζούμι, επίσης με ιπόν.

«Ο αντίπαλός μου με νίκησε δίκαια αφού ήταν πολύ καλύτερος και πιο έμπειρος. Εγώ ήμουν λίγο αγχωμένος και την κρίσιμη στιγμή φάνηκα απροετοίμαστος. Πάντως καλά τα πήγα μέχρι εδώ». Αυτό δήλωσε ο Ελληνας αθλητής αμέσως μετά τον αγώνα, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του Λευκορώσου.

Αρχικά, ο 21χρονος αθλητής του Φίλιππου Αμυνταίου επικράτησε του Βιάτσεσλαβ Περετέικο από το Ουζμπεκιστάν με ίπον, 3.05 πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου.

Στον επόμενο γύρο, ο νεαρός τζουντόκα αντιμετώπισε τον Ιάπωνα Χιρόσι Ιζούμι. Ο Ελληνας αθλητής ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ωστόσο, η σαφώς καλύτερη τεχνική του αντιπάλου του έφερε το ίπον.

Εξάλλου, στην κατηγορία των -70 κιλών η Κουρτελέση ηττήθηκε από την Αργεντινή Κόπες και έχασε το δικαίωμα για τη «δεύτερη ευκαιρία» μετά την ήττα της Ελίζαμπεθ Κόπες από την Εντιθ Μπος (Ολλανδία).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ