Πέμπτη 19 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ
Σημαντική νίκη

Η χτεσινή νίκη της Εθνικής ανδρών μπροστά στην πρόκληση της πρόκρισης

Sportidea

Η χτεσινή νίκη της Εθνικής ανδρών μπροστά στην πρόκληση της πρόκρισης
Η Εθνική ανδρών σημείωσε την πρώτη της νίκη σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας της Αιγύπτου με 26-25, σε ένα δραματικό παιχνίδι. Σε περίπτωση που οι διεθνείς μας πάρουν τους δύο βαθμούς κόντρα στη Βραζιλία την προσεχή Παρασκευή, τότε θα εξασφαλίσουν και τυπικά το πολυπόθητο εισιτήριο για την 8άδα, κάτι που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αφήνοντας δεύτερη την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ουσιαστικά για την Εθνική μας απ' το δεύτερο δεκάλεπτο. Με «γρανιτένια» άμυνα και τον Σάββα Καρυπίδη να σημειώνει 5 συνεχόμενα τέρματα, το ελληνικό συγκρότημα πήρε προβάδισμα με 11-5 για να εκτοξευτεί η διαφορά στο 24ο λεπτό στο +8 (16-8) και να λήξει το πρώτο ημίχρονο με 18-10.

Και πάνω που όλα έδειχναν ότι οι διεθνείς μας πήγαιναν ολοταχώς για τη νίκη, ήρθε η πτώση. Οι πρωταθλητές Αφρικής μείωσαν αρχικά σε 18-13 και λίγο αργότερα σε 19-16, με τον Δημήτρη Καφάτο να κάνει μερικές πολύ δύσκολες αποκρούσεις και να κρατάει έτσι την ομάδα του Γιορν Ούβε Λόμελ σε απόσταση, έστω και μικρή. Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, όταν οι Αφρικανοί έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (23-22).

Οι παίκτες του Ουλφ Σέφερτ όμως βρήκαν τη δύναμη και τον τρόπο να διατηρήσουν το προβάδισμα, με τον αντίπαλό τους όμως να τους ακολουθεί κατά πόδας με 26-25. Στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, ο Καφάτος φρόντισε να δικαιώσει τον Σέφερτ για την επιλογή του, αποκρούοντας σουτ του Καράμ, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην Εθνική μας.

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 13-8, 18-10, 19-16, 23-20, 26-25.

Ελλάδα: Καφάτος, Χρυσόπουλος, Βόγλης 1, Τζιμούρτος, Βασιλάκης, Ζαραβίνας, Μπαλωμένος 2, Κοκολοδημητράκης, Γραμματικός 8, Ζιβούλοβιτς, Τρουπής, Χαλκίδης 3, Αλβανός 2, Καρυπίδης 10.

Αίγυπτος: Σαράφ Ελντίν, Νακίμπ, Μοχάμεντ 2, Ελ Αχμάρ 2, Χουσεΐν 5, Φαχίμ, Μοεμέν 1, Καράμ 1, Ραγκάμπ, Αμπντέλ Σαλάμ 3, Κεσκ 7, Ελ Φακαρανί, Γιόσρι, Ζακί 4.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ