Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουν πιο αποφασιστικά

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 16 Δεκέμβρη. Ολα σχεδόν τα σχολεία στην Αθήνα έμειναν κλειστά χτες  και πάνω από  300 στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνεχίζουν και με μαζικές καταλήψεις. Νέα πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών την Κυριακή

Μετά και τη βροντερή απάντηση που έδωσαν οι μαθητές στον κυβερνητικό αυταρχισμό με τα συλλαλητήριά τους σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν τον αγώνα τους ακόμα πιο αποφασιστικά με μαζικές καταλήψεις και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 16 Δεκέμβρη, στις 11 πμ στα Προπύλαια. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε χτες, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) την Κυριακή 12/12 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών όλης της χώρας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της το μήνυμα που στείλανε οι αγωνιζόμενοι μαθητές, να σταματήσει την τρομοκρατία που δεν της βγαίνει σε καλό και να απαντήσει στα προβλήματα της εκπαίδευσης», τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, αφού υπογράμμισαν ότι με τα χτεσινά συλλαλητήρια που έδωσαν απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης «φάνηκε σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αγωνίζεται για τη μόρφωση και για την κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας».

Ολα σχεδόν τα σχολεία στην Αθήνα και πάνω από 300 στην υπόλοιπη Ελλάδα μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων παρέμειναν κλειστά και οι μαθητές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό. «Το μαθητικό κίνημα ζητάει την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων που πετούν χιλιάδες μαθητές έξω από το σχολείο και στέλνουν τους υπόλοιπους στα φροντιστήρια. Τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολειά μας είναι τεράστια ειδικά στα ΤΕΕ. Απαιτούμε η κυβέρνηση τώρα να δώσει λύση στα προβλήματά μας», είπαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού.

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισαν ότι ο αγώνας τους είναι μαζικός, ενωτικός, πολύμορφος και «το σίγουρο είναι ότι δε θα λείψουν απ' αυτόν οι καταλήψεις», γιατί οι παρεμβάσεις εισαγγελέων φάνηκε στην πράξη ότι δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ