Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη Θεσσαλία

Ταξικές συγκεντρώσεις και στους τέσσερις νομούς

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον ταξικό - αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλία. Καθημερινά κλιμάκια συνδικαλιστών επισκέπτονται εργασιακούς χώρους, καλώντας τους εργατοϋπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στις κεντρικές συγκεντρώσεις για να στείλουν ενωτικό - ταξικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, η κεντρική συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο θα γίνει την Κυριακή στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης. Για την επιτυχία της συγκέντρωσης πραγματοποιούνται εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων σε χώρους δουλιάς.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνεται ότι «η απομόνωση των φιλοκυβερνητικών - φιλεργοδοτικών πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων και η συστράτευση των εργαζομένων και των σωματείων με την αντίληψη του ΠΑΜΕ, που ακολουθεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η οποία εκφράζει την ταξική αγωνιστική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι προϋπόθεση για ν' αναπτυχθεί αποτελεσματικά η αντίσταση και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, ενάντια στο κεφάλαιο, την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ, την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».

Στο Βόλο

Η ταξική συγκέντρωση για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Βόλο, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 π.μ. στην παραλία της πόλης. Αντιπροσωπείες της Συντονιστικής Επιτροπής, που περιοδεύουν σε εργασιακούς χώρους, απευθύνουν στους εργαζόμενους προσκλητήριο συμμετοχής στη συγκέντρωση, αναδεικνύοντας το ταξικό - αγωνιστικό περιεχόμενο και το διεκδικητικό χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς.

Στην Καρδίτσα

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον ταξικό - αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην Καρδίτσα. Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών, η οποία διοργανώνει την κεντρική συγκέντρωση την Κυριακή στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, καλεί τους εργαζόμενους του νομού να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και να προβάλουν το ταξικό πλαίσιο δράσης, σε αντίθεση με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου - πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ - η οποία επέλεξε το δρόμο της υποταγής και της συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων, η οποία συγκροτήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ