Σάββατο 7 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μικρομηκάδες από όλο τον κόσμο στη Δράμα

Η αφίσα του Φεστιβάλ
Η αφίσα του Φεστιβάλ
Εβδομήντα επτά ταινίες από 43 χώρες και από τις πέντε ηπείρους θα διαγωνιστούν στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που θα διεξαχθεί από 19 έως 25 Σεπτέμβρη, παράλληλα με το 27ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους.

Εκπροσωπούνται σχεδόν όλες οι εθνικές κινηματογραφίες της Ευρώπης, όλες οι βαλκανικές χώρες, καθώς επίσης υπάρχουν συμμετοχές από ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ιράν, Κορέα, Ιαπωνία κ.ά. Θυμίζουμε, ότι από πέρυσι, το Φεστιβάλ Δράμας έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία αθλοθετεί το Βραβείο EFA - UIP, το οποίο εξασφαλίζει αυτόματα την υποψηφιότητα της ταινίας που θα βραβευτεί με αυτό στα μεγάλα ευρωπαϊκά βραβεία της Ακαδημίας που απονέμονται το Δεκέμβρη.

Από ελληνικής πλευράς διαγωνίζονται στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ της Δράμας οι ταινίες «Σιωπή» του Στέλιου Πολυχρονάκη και «Πιλάλα» του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Τα βραβεία που απονέμονται (εκτός του EFA-UIP) στο Διεθνές Φεστιβάλ είναι τα εξής: Grand Prix, Δεύτερο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Ολα τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ