Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Εύα Φάμπα στη Ν. Αμερική

Προσκεκλημένη από Διεθνή Φεστιβάλ, Δήμους και Πολιτιστικούς Φορείς, η Ελληνίδα κιθαρίστρια Εύα Φάμπα θα περιοδεύσει κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στη Ν. Αμερική. Σεμινάρια, Διαλέξεις και Ρεσιτάλ, συμμετοχές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές περιλαμβάνονται στο μουσικό αυτό οδοιπορικό, που ξεκινά με το ΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ κιθάρας της Αρεκίπα, στο Περού (2-5 Αυγούστου). Ακολουθούν συναυλίες στις πόλεις Πούνο, Κούσκο, Λα Παθ στη Βολιβία, Ασουνσιόν στην Παραγουάη, Διεθνές φεστιβάλ «Κιθάρα και Γυναίκα» και Κουριτίμπα, Πόρτο Αλέγκρε, Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Το Φεστιβάλ «Κιθάρα και Γυναίκα», που διοργανώνεται αυτή τη φορά στη χώρα του σπουδαίου κιθαρίστα - συνθέτη Αγκουστίν Μπάριος Μαντζορέ, την Παραγουάη είναι ένας θεσμός στη Λατινική Αμερική, που διοργανώνεται από γυναίκες κιθαρίστριες με σκοπό την ενίσχυση των γυναικών θυμάτων κακοποίησης και βίας. Η ομιλία της έχει θέμα την κιθάρα στην Ελλάδα και τη σημαντική παρουσία του Δημήτρη Φάμπα. Το ρεπερτόριό της είναι πλούσιο με ελληνική μουσική και πολύ δεξιοτεχνικά έργα των: Δ. Φάμπα, Κ. Τζωρτζινάκη, Μ. Χατζηδάκη, Α. Viana, M.C-Tedesco, F.Sor, Fr.Mignone κ.ά.

Η συμμετοχή της Εύας Φάμπα σε αυτά τα φεστιβάλ ενισχύεται από το ΥΠΠΟ.

Αξίζει να αναφέρουμε την εξίσου σημαντική παρουσία της Ελληνίδας σολίστ στον εκπαιδευτικό τομέα. Η ίδια είναι συγγραφέας - συνθέτης της μεθόδου «ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, η πιο χαρούμενη μέθοδος κιθάρας για παιδιά» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΛΙΟΛΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη και επίσης έχει επιμεληθεί την έκδοση του μουσικού εκπαιδευτικού έργου του πατέρα της Δ. Φάμπα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ