Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Εκατόμβη νεκρών

Associated Press

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.--

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου σε εμπορικό κέντρο στο Γιούκουα Μπολάνος, προάστιο της πρωτεύουσας Ασουνσιόν... όταν από έκρηξη φιάλης υγραερίου προκλήθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 340 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε, δήλωσε χτες, σχεδόν 24 ώρες μετά την τραγωδία, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, επιθεωρητής Σαντιάγο Βελάσκο και πρόσθεσε: «Συνεχίζουν να περισυλλέγουν πτώματα στη ζώνη των εστιατορίων, του κρεοπωλείου και των αποθηκών. Ηταν μάλλον υπάλληλοι του κέντρου. Υπάρχουν τουλάχιστον 340 νεκροί εδώ», διευκρίνισε.

Επίσης, περισσότεροι από 300 υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα ενώ, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 70 νοσηλεύονται στην Εντατική. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Παραγουάης «TodoNoticias», στρατιωτικά φορτηγά μετέφεραν στην περιοχή του εμπορικού κέντρου φέρετρα καθώς στήθηκε ένα έκτακτο πρόχειρο νεκροτομείο...

Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως τα θύματα θα αυξηθούν ακόμη, καθώς τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το μακάβριο έργο της ανεύρεσης σορών. Η αστυνομία αναγκάστηκε να μεταφέρει τους τραυματίες στα νοσοκομεία με τα περιπολικά εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι ακόμα γνωστά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από φιάλες με υγραέριο, που βρίσκονταν στην κουζίνα του εμπορικού κέντρου. Από την πύρινη λαίλαπα καταστράφηκε το ισόγειο του εμπορικού, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσαν οι υπόλοιποι όροφοι του κτιρίου. Ο εισαγγελέας Εντγκαρ Σάντσες, που ανακρίνει τον Πίο Πάιβα, ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου, δήλωσε πως θα τον παραπέμψει να δικαστεί για φόνο εξ αμελείας, αφού οι περισσότεροι εκ των διασωθέντων κατήγγειλαν πως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι ιδιοκτήτες του εμπορικού έκλεισαν τις πόρτες, για να μη βγουν χωρίς να πληρώσουν οι καταναλωτές και αναγκάστηκαν να πηδούν από τα παράθυρα προκειμένου να σωθούν!

Χείρα βοηθείας στην Παραγουάη έσπευσε να προσφέρει η Αργεντινή, στέλνοντας ιατρικό προσωπικό και σωστικά συνεργεία και η Ισπανία με φαρμακευτικό υλικό και ειδικούς ψυχολόγους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ