Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αφού έφτιαξαν «κομματικό κράτος» τώρα καταγγέλλουν τη συνέχισή του...

«Διαρρηγνύοντας» τα «ιμάτιά» τους και προχωρώντας σε πλήθος καταγγελτικών δηλώσεων, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πολώνουν το κλίμα και επιδιώκουν να εμφανιστούν σαν η... σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Χωρίς να ομολογούν, ότι ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζει να «συντηρεί» την πελατειακή σχέση στο δημόσιο τομέα και να «χτίζει» κομματικούς στρατούς, όπως ακριβώς έκαναν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «πραξικόπημα» και «επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς».

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που «γεννά» τέτοιες καταστάσεις και οι ίδιοι υπηρέτησαν με μεγάλη ευλάβεια όλο το προηγούμενο διάστημα, επιχειρούν με δηλώσεις τους να κλιμακώσουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματός τους, με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης, Α. Λοβέρδος πριν την έναρξη της συζήτησης ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο εν μία νυκτί καταργεί το βαθμολόγιο στο δημόσιο τομέα και οδηγεί σε επιστροφή στο παρελθόν».

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χ. Καστανίδης, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση των Συντονιστών των Κοινοβουλευτικών Τομέων του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει το νομοσχέδιο «στα μουλωχτά». Με σκληρές εκφράσεις, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εν μέσω θέρους οι ταχυδακτυλουργοί της Δεξιάς επιχειρούν στα μουλωχτά να αποδείξουν την κομματική τους φαυλότητα». Σήμερα, ανέφερε ο Χ. Καστανίδης, «αντιλαμβανόμαστε πράγματι τι σημαίνει επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς».

Εξάλλου, χτες συνεδρίασαν δυο από τις ομάδες εργασίας του ΠΑΣΟΚ που έχουν συσταθεί ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. Συγκεκριμένα συνεδρίασαν οι ομάδες εργασίας για το «ανοιχτό κόμμα» και τις «πολιτικές θέσεις».

Η δεύτερη αυτή ομάδα έχει επιφορτιστεί να διαμορφώσει τη νέα πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Στόχος, είναι το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει μια πρόταση με την οποία θα επιχειρείται να εμφανιστεί ότι προωθεί μια πολιτική για «την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού»...

Επίσης, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να συνεδριάσει, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου και το Συντονιστικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ