Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με τους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό

Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Κούβα

Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Ιούλη, αναχωρεί για την Κούβα η πρώτη ομάδα της Μπριγάδας (αποστολή εθελοντικής εργασίας - αλληλεγγύης), από τις δύο που θα στείλει συνολικά η ΚΝΕ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Καμπάνια Αλληλεγγύης 2004: Ζήτω η Κούβα!», που συνδιοργανώνεται από 12 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Σοσιαλιστικής Κούβας, που βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Εως τώρα, στα πλαίσια της παραπάνω πρωτοβουλίας, η ΚΝΕ, ανταποκρινόμενη στο μερίδιο της ευθύνης που έχει αναλάβει, έχει ήδη οργανώσει σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις ενημέρωσης και αλληλεγγύης για την Κούβα και προβολής της πρωτοβουλίας, ενώ, παράλληλα, συγκεντρώνει χρήματα με στόχο το ποσό των 10.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και την εργασία των μελών των οργανώσεων που θα συμμετάσχουν από τη χώρα μας και τις υπόλοιπες 11 χώρες, θα συμβάλουν στις εργασίες ανακαίνισης της φοιτητικής εστίας του πανεπιστημίου Camilo Cienfuegos στο Matanzas της Κούβας.

Η πρώτη ομάδα με επικεφαλής την Αγγελική Γκούσκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παραδώσει τη σκυτάλη στη δεύτερη με επικεφαλής τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και αρχισυντάκτη του «Οδηγητή», μετά από 21 μέρες δουλιάς, στις 16 Αυγούστου.

Πρόσκληση από την ΚΝ Βενεζουέλας

Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Χαλβατζή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, θα βρεθεί από τις 8 μέχρι τις 14 Αυγούστου στη Βενεζουέλα μετά από πρόσκληση της ΚΝ Βενεζουέλας και της Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (που θα γίνει στο Καράκας το καλοκαίρι του 2005).

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα έχει διμερείς επαφές με φορείς του νεολαιίστικου κινήματος της χώρας, ενώ παράλληλα θα ενταχθεί στην αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που θα επισκέπτεται εκείνη την περίοδο τη Βενεζουέλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ. Μεθοδεύσεις που κορυφώνονται μπροστά στο επικείμενο κρίσιμο δημοψήφισμα της 15ης Αυγούστου για την παραμονή ή όχι του Ούγκο Τσάβες και του Πατριωτικού Πόλου στην Προεδρία και την κυβέρνηση, αντίστοιχα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα ενημερωθεί και θα συμβάλει στην προετοιμασία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, που θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας τον Αύγουστο του 2005.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ