Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο κλαμπ των κεντροαριστερών

Το νέο κατόρθωμα του θαυματοποιού πρωθυπουργού της «πράσινης» Δεξιάς είναι ότι κατάφερε, λένε, να μπει στο «κλαμπ» της παγκόσμιας κεντροαριστεράς, που στις 2 και 3 του Ιούνη θα συνέλθει στο Βερολίνο, για να συζητήσει και να καθορίσει το μέλλον της παγκοσμιοποιημένης κεντροαριστεράς.

Θα συζητήσει, δηλαδή, το μέλλον των πολυεθνικών και των βιομηχάνων που... ξεκίνησαν την επέλασή τους κατά των κατακτήσεων των εργαζομένων, κατά των βασικών τους δικαιωμάτων για την απόλυτη κοινωνική περιθωριοποίηση των μη προνομιούχων και την εξύψωση του μεγαλείου της κοινωνίας της συνοχής του κεφαλαίου.

Και, βέβαια, ο ενθουσιασμός και η αγαλλίαση των λαϊκών μαζών, των εργαζομένων της χώρας μας δεν μπορεί παρά να είναι απεριόριστα από μια τέτοια εξέλιξη. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι στο Βερολίνο θα ανατείλει πράγματι ο ήλιος της νέας εποχής της παγκοσμιοποιημένης παντοδυναμίας των ισχυρών να επιβάλλουν τις θελήσεις στους λαούς του πλανήτη. Και γιατί αντιλαμβάνονται ότι στο νεοσύστατο «κλαμπ» θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες εγνωσμένων φιλολαϊκών πεποιθήσεων που έδωσαν και δίνουν καθημερινές μάχες με βόμβες και πυραύλους για την «υπεράσπιση» των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στενοί συνεργάτες του κεντροαριστερού κυρίου Σημίτη στο «κλαμπ» των ισχυρών, θα είναι ο ανθρωπιστής Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που πέρσι την Ανοιξη σφαγίασε με συντριπτικά κεντροαριστερά χτυπήματα το λαό της Γιουγκοσλαβίας για συνετισμό, για να μάθει να εκλέγει Πρόεδρο της αρεσκείας του «κεντροαριστερού κλαμπ»!

Θα είναι ακόμα ο Βρετανός πρωθυπουργός, αυτός ο τέλειος γαλαζοαίματος τζέντλεμαν, εργατικής παρακαλώ προέλευσης, που στην προσπάθειά του να φανεί βασιλικότερος του βασιλέα «έσκυψε και φίλησε τα πόδια» του πλανητάρχη Κλίντον, κατά την έκφραση του γνωστού, κορυφαίου σήμερα ανθρωπιστή συγγραφέα διανοούμενου της Αγγλίας, Χάρολντ Πίντερ.

Θα συμμετέχουν ακόμα οι ηγέτες των Βραζιλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Σουηδίας, Ολλανδίας, Ισραήλ και μερικών ακόμα χωρών. Το ακριβές θέμα της σπουδαίας αυτής συνδιάσκεψης των καταξιωμένων αγωνιστών της Κεντροαριστεράς θα είναι, απ' ό,τι μαθαίνουμε, «Η προοδευτική διακυβέρνηση του 21ου αιώνα»! Μάλιστα, κεντρικός εισηγητής αυτής της «προοδευτικής διακυβέρνησης» θα είναι ο πλανητάρχης Κλίντον, γιατί παγκοσμιοποιημένη πρόοδος και δημοκρατία χωρίς πλανητάρχη δε νοείται...

Ενθερμος υποστηρικτής της εισήγησης θα είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Τόνι Μπλερ, που διαθέτει ιδιαίτερη ικανότητα στο να στηρίζει «κτηνώδεις μοχθηρές μηχανές». Θα ακολουθήσει, είναι βέβαιο, η συναινετική ψήφος των υπόλοιπων κεντροαριστερών ηγετών για να στρωθεί έτσι με δάφνες και βάγια ο δρόμος, για να περάσει η «πρόοδος» της καταδίκης των λαών.

Οκύριος Σημίτης θα αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής σ' αυτή τη συνάθροιση, γιατί, εκτός από την ικανοποίησή του, για τη συμβολή στην παγκόσμια πρόοδο, θα νιώσει και δικαιωμένος, γιατί πάντα το έλεγε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο κλαμπ των ισχυρών, για να έχει φωνή και να γίνεται σεβαστή από εχθρούς και φίλους. Μόνο που δε διευκρινίζει το ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι. Είναι, όμως, βέβαιο ότι οι λαοί δεν τρέφουν φιλικά αισθήματα απέναντι στα κλαμπ κεντροαριστερών και άλλων γερακιών, που η μόνη τους πρόθεση είναι το ξεζούμισμα των λαών και η εξουσία των μονοπωλητών.


Στ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ