Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εντατικά για την Πρωτομαγιά

Αποφασίστηκαν οι συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Βόλο, τις επόμενες μέρες αποφάσεις για Καρδίτσα και Τρίκαλα

Ταξικά και αγωνιστικά θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης την Κυριακή 7 Μάη στις 10 π.μ. και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές, που δε συναινούν και δεν υποτάσσονται, που είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους βιομηχάνους, τους ΝΑΤΟικούς, αλλά και με τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να συμπαραταχτούν μαζί του και να δώσουν την ταξική - ενωτική απάντηση της εργατικής τάξης, ξεκινώντας από την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμά του, επισημαίνεται ότι «η απομόνωση των φιλοκυβερνητικών - φιλοεργοδοτικών πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων και η συστράτευση των εργαζομένων και των σωματείων με την αντίληψη του ΠΑΜΕ, που ακολουθεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η οποία εκφράζει την ταξική αγωνιστική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι προϋπόθεση για ν' αναπτυχθεί αποτελεσματικά η αντίσταση και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, ενάντια στο κεφάλαιο, στην ΟΝΕ, στο ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».

Στο Βόλο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες για την επιτυχία της κεντρικής συγκέντρωσης που θα γίνει την Κυριακή 7 του Μάη στις 10 π.μ. στην παραλία της πόλης, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, τιμώντας αγωνιστικά και ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αποφασίστηκε πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε εργασιακούς χώρους.

Η πρωτοβουλία για τον ταξικό-αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ενόχλησε το φιλοκυβερνητικό προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου - τα μέλη του πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ και στον ΣΥΝ - το οποίο έφτασε στο σημείο να θέσει σε ψηφοφορία, στην ολομέλεια της διοίκησης που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, ένα κατάπτυστο κείμενο που, κάνοντας υποκριτικά λόγο για την ανάγκη ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, αποκαλούσε τους συνδικαλιστές της ΔΑΣ «διασπαστές»! Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΣ, οι οποίοι αποχώρησαν από την ολομέλεια δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν στην «ενότητα» για την υποταγή της εργατικής τάξης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, επίσης, και σε συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ και είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ καταψήφισαν το κείμενο, δύο που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ ψήφισαν λευκό, ενώ το μέλος της διοίκησης Θ. Μούτος, που πρόσκειται στο ΣΥΝ, αποχώρησε.

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ακολουθώντας την τακτική που επιλέγει συνεχώς τα τελευταία χρόνια και βαδίζοντας στα «χνάρια» της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αποφάσισε τη διοργάνωση ξεχωριστής συγκέντρωσης για την Πρωτομαγιά την Τρίτη 9 του Μάη.

Στην Καρδίτσα

Σε επιθέσεις κατά των στελεχών της ΕΣΑΚ, με ανοίκειους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, προχώρησαν και τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚ Καρδίτσας, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να απαντήσουν στις καταγγελίες της ΕΣΑΚ για την παραβίαση των καταστατικών διατάξεων στο συνέδριο του ΕΚΚ και την άρνησή τους ν' αποδεχτούν τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Οικοδόμων της Καρδίτσας συγκάλεσε, αργά χτες το βράδυ, σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προκειμένου να συζητηθεί και ν' αποφασιστεί συγκεκριμένα ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Στα Τρίκαλα

Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για τον ταξικό - αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συγκαλεί τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης και το Συνδικάτο Οικοδόμων των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ