Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Αντίσταση στην εργοδοτική ασυδοσία

Καταγγέλλει παραβιάσεις δικαιωμάτων στον «Κρητικό» και αλλού 

Οι εργαζόμενοι στον Ιματισμό μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία και την ηττοπάθεια και, με τον οργανωμένο αγώνα τους, να ανατρέψουν την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η οποία ανοίγει την όρεξη στους εργοδότες για μεγαλύτερες επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος - Τσαγκαράδων Περιοχής Πάτρας, με αφορμή τις εξελίξεις στην επιχείρηση «Κρητικός», όπου η εργοδοσία απειλεί τις εργαζόμενες με νέο σάρωμα των δικαιωμάτων τους.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει: «Το τελευταίο διάστημα εντείνεται η επίθεση της εργοδοσίας ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Οι εργοδότες αξιοποιώντας την ανεργία, αλλά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας εκβιάζουν και απειλούν τους εργαζόμενους. Χέρι χέρι κυβέρνηση και εργοδότες, επιδιώκουν κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων όπως στο "ΔΟΥΡΟ", στο "Λαλιώτη" και αλλού.

Ο βιομήχανος Κρητικός με την απειλή του λουκέτου, προσπαθεί, με την υποταγή των εργαζομένων, να μειώσει τους μισθούς, τα επιδόματα, να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση, να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Αυτό θα είναι το μέλλον μας αν δεν αντισταθούμε τώρα ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας».

Τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση, ότι «η μετά ΟΝΕ εποχή επιφυλάσσει για μας ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αφαίρεση και καταπάτηση στοιχειωδών κατακτήσεων και όλο μεγαλύτερα κέρδη στην εργοδοσία».

Το Σωματείο, καλεί σε διεκδίκηση για «σταθερή απασχόληση για όλους, 7ωρο - 35ωρο - 5νθημερο. Υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ανατροπή της αντιλαϊκής - νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που εφαρμόζεται στη χώρα μας και ανάπτυξη του κλάδου με την εφαρμογή αντιμονοπωλιακής κλαδικής πολιτικής με την στήριξη του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ