Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Κοινωνικό κράτος» μόνο για ... ελεημοσύνες

Ο Αλ. Παπαδόπουλος, περιγράφοντας χτες το «κοινωνικό κράτος», είπε ότι δε θα είναι ο κυρωτικός μηχανισμός παροχών, αλλά θα διασφαλίζει την κοινωνική προστασία όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές αλλαγές

Παρά τις αντιφάσεις και τις σκόπιμα θολά διατυπωμένες θέσεις περί ανάγκης εκσυγχρονισμού και προσαρμογών στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και της ευρωπαϊκής, ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Αλ. Παπαδόπουλος , δεν κατάφερε να κρύψει τα όσα επώδυνα για το λαό θα ακολουθήσουν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας τη μετα-ΟΝΕ εποχή.

Χτες το απόγευμα μίλησε στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Εκθεσης Ιατρικού, Νοσοκομειακού, Φαρμακευτικού, Οδοντιατρικού Εξοπλισμού, Υλικών και Υπηρεσιών - ΥΓΕΙΑ, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως αύριο, 23 του Απρίλη. Θέμα της ομιλίας του υπουργού ήταν «η κοινωνική συνοχή, προϋπόθεση επιβίωσης των σύγχρονων κοινωνιών».

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της «αναγκαίας προσαρμογής», ο Αλ. Παπαδόπουλος μίλησε για «εξάλειψη όλων των θεσμών που με την πάροδο του χρόνου καθίστανται αντιπαραγωγικοί και καθηλώνουν την κοινωνία». Για ανάγκη προσδιορισμού ενός κοινωνικού κράτους που θα χαρακτηρίζεται «από ευελιξία στους μηχανισμούς και τα εργαλεία του, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες». Προσδιορίζοντας το κοινωνικό κράτος είπε πως «δε θα είναι ο κυρωτικός μηχανισμός παροχών αλλά θα μπορεί να διασφαλίζει την κοινωνική προστασία και φροντίδα που χρειάζονται οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές αλλαγές», και αυτές οι ομάδες διαρκώς θα αυξάνονται στην ευρωπαϊκή κοινωνία, σύμφωνα με εκτίμηση του ιδίου του υπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ