Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώσεις επιτοκίων από άλλες 3 τράπεζες

Αλλες 3 τράπεζες, ανακοίνωσαν χτες μειώσεις των επιτοκίων. Πρόκειται για τις τράπεζες ΕΤΒΑbank, Πίστεως και Πειραιώς. Τα νέα μειωμένα επιτόκια της ΕΤΒΑ και της Πίστεως ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Απρίλη, και του ομίλου τραπεζών Πειραιώς, από τις 2 Μάη.

Αναλυτικότερα:

  • Η ΕΤΒΑbank ανακοίνωσε ότι τα νέα επιτόκια καταθέσεών της διαμορφώνονται σε 6,25% για ποσά μέχρι 1 εκατ. δρχ., 6,5% για ποσά από 1 - 3 εκατ. δρχ. και 7% για ποσά άνω των 3 εκατ. δρχ.
  • Η Alpha Τράπεζα Πίστεως μειώνει το επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου σε 6% από 6,5%. Το ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο για κεφάλαια κίνησης και πάγιες εγκαταστάσεις διαμορφώνεται στο 10,75%, το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων στο 9,5%, το επιτόκιο επαγγελματικής στέγης (σταθερό για μια 3ετία) στο 9%, το επιτόκιο καταναλωτικών και προσωπικών δανείων στο 17%, ενώ το επιτόκιο της Alphacard Visa στο 20,25%.
  • Οι 3 τράπεζες του ομίλου Πειραιώς (Τράπεζες Πειραιώς, Μακεδονίας - Θράκης, Xiosbank) ανακοίνωσαν ότι το επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου των τραπεζών του ομίλου διαμορφώνεται στο 6%. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των χορηγήσεων, το προνομιακό επιτόκιο βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων διαμορφώνεται στο 10,5%, το κυμαινόμενο στεγαστικών δανείων στο 11,5%, ενώ το στεγαστικό σταθερό για τρία χρόνια στο 7%. Το επιτόκιο προσωπικών δανείων διαμορφώνεται στο 17%, των καταναλωτικών δανείων στο 16% ενώ των πιστωτικών καρτών στο 19,5%.

Τα μειωμένα επιτόκια της ΕΤΒΑ και της Πίστεως ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ