Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επένδυση στα ... δάνεια

Ξέραμε ότι κάποια εταιρία που στοχεύει στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου εγκρίνει την είσοδο αυτή, παρουσιάζει (άσχετα αν πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα) μεγαλόπνοα επενδυτικά προγράμματα, επικείμενες εξαγορές, δημιουργία νέων μονάδων κ.ο.κ.

Χτες μάθαμε ότι και μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής και εμπορίας σιδήρου και χάλυβα ετοιμάζεται με τη σειρά της να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή για την είσοδό της στην οδό Σοφοκλέους. Διαβάζοντας λοιπόν τα... φοβερά και τρομερά σχέδια της επιχείρησης - που έχει βάλει στόχο να συγκεντρώσει 2,4 δισεκατομμύρια δραχμές - βλέπουμε ότι τα 670 εκατομμύρια έχει σκοπό να τα αξιοποιήσει για την επέκταση των εγκαταστάσεών της και την αγορά εξοπλισμού και το υπόλοιπο 1,7 δισεκατομμύρια δραχμές για την... εξόφληση δανείων.

Είπαμε να δοθεί ώθηση στην άντληση τζάμπα κεφαλαίων από τη Σοφοκλέους, είπαμε να δημιουργηθούν νέοι επιχειρηματίες από το Χρηματιστήριο, είπαμε να ευνοήσουμε τον «λαϊκό καπιταλισμό», αλλά μήπως, παιδιά, το παρακάνουμε;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ