Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ
Οχι διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ

Να προστατεύσει το ειρηνικό δημοκρατικό μέλλον του λαού μας και θεσμικά και αποσύροντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τα μέτωπα απειλής πολέμου και σταματώντας διά παντός τη διάθεση λιμανιών και δρόμων, επίγειων, εναέριων και θαλάσσιων στους ΝΑΤΟικούς εισβολείς, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967-74, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21 Απριλίου 1967.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΦΕΑ, υπενθυμίζεται, ιδιαίτερα στους νέους της πατρίδας μας, ότι ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που υποκίνησαν τη στρατιωτική δικτατορία που κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς, δολοφόνησε υπερασπιστές των ελευθεριών του λαού και γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές με αγωνιστές, ενώ με το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου άνοιξε την κερκόπορτα στον Αττίλα για να καταλάβει τη μισή Κύπρο.

Ο ΣΦΕΑ επισημαίνει ότι και σήμερα οι δυνάμεις που υποκίνησαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, εκτόξευσαν βρόμικο ακήρυκτο πόλεμο και απειλούν με νέο εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας, με σοβαρούς κινδύνους γενικής ανάφλεξης στην περιοχή των Βαλκανίων.

Χτες μέλη του Συνδέσμου και αντιδικτατορικοί αγωνιστές συναντήθηκαν στο μνημειακό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ -ΕΣΑ, όπου και κατατέθηκε στεφάνι για τους νεκρούς και τα θύματα της δικτατορίας, στην προτομή του Σπ. Μουστακλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ