Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απεργία αύριο στο χώρο του Τύπου

Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα μπροστά απ' τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον Τύπο. Διεκδικούν την άμεση υπογραφή των ΣΣΕ για το έτος 2004 αφού οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, εξαιτίας της «αδιαλλαξίας των εργοδοτών», όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο. Η 24ωρη απεργία ξεκινά αύριο το πρωί στις 8 και τελειώνει την Τρίτη 8 π.μ., μέρα που φυσικά οι εφημερίδες δε θα κυκλοφορήσουν. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν αύριο στις 7 το απόγευμα έξω απ' τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), μετά από κάλεσμα των Ενώσεων.

Θα περιφρουρήσουν την απεργία τους στους χώρους έκδοσης των εφημερίδων, για να εμποδίσουν τυχόν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ή εκδόσεις με θέματα ψυγείου. Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καλεί όλα τα μέλη και μη μέλη της στο χώρο των εφημερίδων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και σημειώνει: «Θύματα της αδιαλλαξίας των εργοδοτών είναι και τα μη μέλη καθώς η καθυστέρηση υπογραφής της ΣΣΕ «στερεί από ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις εφημερίδες - κυρίως χαμηλόμισθους - το ποσόν της αύξησης από την αρχή του έτους μέχρι την ημερομηνία που η ΣΣΕ θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η εργοδοσία επέλεξε το δρόμο που οδηγεί «υποχρεωτικά στη σύγκρουση», επισημαίνουν οι Ενώσεις στον Τύπο. Οι «εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος, ούτε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους», υπογραμμίζουν και τονίζουν πως θα αγωνιστούν από «κοινού μέχρι την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας οι οποίες θ' αποτυπώνουν τις νέες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του Τύπου και θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ