Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινών επιχειρήσεων συνέχεια

Ισραηλινός στρατιώτης με το δάχτυλο στη σκανδάλη στη Ναμπλούς

Associated Press

Ισραηλινός στρατιώτης με το δάχτυλο στη σκανδάλη στη Ναμπλούς
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ νωρίς χθες το βράδυ Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν στις αλλεπάλληλες επιδρομές, εκτοξεύοντας μία ακόμη ρουκέτα κατά της ισραηλινής πόλης Σντερότ.

Χθες, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών και επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, ενώ σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονταν ανάμεσα σε Παλαιστινίους μαχητές και Ισραηλινούς στρατιώτες που παραμένουν εντός συνοικιών του προσφυγικού καταυλισμού. Στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή Νέτζερ Χαζανί, άλλος ένας Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από ισραηλινά πυρά, χθες το μεσημέρι, ενώ ένας ακόμη συμπατριώτης του σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην πολιορκούμενη Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια της Λωρίδας.

Μέχρι χθες το μεσημέρι, οι παλαιστινιακές αρχές δεν είχαν επιβεβαιώσει τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι 5 Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, κοντά στον εποικισμό Νετζαρίμ, το βράδυ της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία της πόλης Καμπάτιγιε, στη Δυτική Οχθη, ένοπλοι των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα» πέρναγαν από λαϊκό δικαστήριο έναν 45χρονο συμπατριώτη τους, ο οποίος παραδέχτηκε συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό, στη σύλληψη και στη δολοφονία Παλαιστινίων μαχητών. Το πλήθος ζήτησε την εκτέλεσή του και οι μαχητές το έπραξαν, όπως είπαν, «για παραδειγματισμό». Εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο κατέστησαν σαφές ότι διαφωνούν με αυτές τις τακτικές και ότι θα πρέπει όσοι κατηγορούνται για συνεργασία με το Ισραήλ να περνούν από δίκη.

Από την πλευρά τους, παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, έτσι ώστε να τερματιστεί ο αυστηρός αποκλεισμός των πόλων Μπέιτ Χανούν, της Μπέιτ Λαχίγια και του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπάλιγιε, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Οπως τονίζουν, οι 3 πυκνοκατοικημένες πόλεις (με 40.000, 52.000 και 170.000 κατοίκους, αντιστοίχως) αντιμετωπίζουν, ήδη, προβλήματα τροφοδοσίας σε τρόφιμα και σε περίπτωση πραγματοποίησης στρατιωτικής επιχείρησης η αιματοχυσία είναι βέβαιη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ