Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πώς και γιατί δεν την είδε ο Τύπος...

Σαν να μη δόθηκε ποτέ αντιμετωπίστηκε η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το «ευρωσύνταγμα» και τον «τρομονόμο», από τη μεγάλη πλειοψηφία του έντυπου Τύπου, και όσες εφημερίδες φιλοξένησαν το θέμα αυτό ήταν τόσο περιορισμένο σε έκταση που με δυσκολία έδινε έστω το στίγμα της συνέντευξης. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για το γεγονός, καθώς το θέμα «έπαιζε» χτες από νωρίς στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ενώ το κείμενο της συνέντευξης και καταχωρήθηκε εγκαίρως στο ΑΠΕ και στάλθηκε προσωπικά στους αρμόδιους να το χειριστούν. Υπάρχει όμως εξήγηση για την εξαφάνιση της συνέντευξης, η ενόχληση που προκαλεί η φωνή του ΚΚΕ και δη όταν αυτή αναδεικνύει ιδιαιτέρως σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα και χτυπά συναγερμό εγρήγορσης στο λαό. Η απάντηση του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης που τα διαχειρίζεται και των φίλιων του ΜΜΕ, είναι η συσκότιση. Ειδικά στα συγκροτήματα Λαμπράκη και Μπόμπολα η εξαφάνιση της συνέντευξης ήταν σκανδαλωδώς προκλητική.

Ανάμεσα στις εφημερίδες που εξαφάνισαν το θέμα ήταν: τα «ΝΕΑ», το «Βήμα», το «Εθνος», η «Απογευματινή», ο «Ελεύθερος», ο «Αδέσμ. Τύπος» του Κ. Μήτση, η «Χώρα».

Η «Ελευθεροτυπία» είναι η μόνη εφημερίδα που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της αναγγελτικό - όχι της συνέντευξης Τύπου αλλά ενός σημείου της, το οποίο ταιριάζει με το θέμα που η εφημερίδα επέλεξε για πρώτο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις απ' αφορμή τα όσα φέρεται να δήλωσε σε τούρκικη εφημερίδα ο υπουργός Αμυνας. Ετσι, προβάλλει στην πρώτη σελίδα τον τίτλο «Παπαρήγα: Πάνε για λύση - πακέτο» και στην πέμπτη σελίδα σε θέμα που τιτλοφορείται «Επίθεση ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ σε Σπήλιο - κυβέρνηση» περιλαμβάνει τα όσα σχετικά δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Για τα υπόλοιπα θέματα που έθιξε στη συνέντευξή της η Αλ. Παπαρήγα φιλοξενεί ρεπορτάζ σε άλλη της σελίδα, υπό τον τίτλο «Καμπανάκι Παπαρήγα για ελληνικές εμπλοκές».

Στην «Καθημερινή» ελάχιστα συναντάμε στο τελευταίο θέμα της σελίδας 4, με τον τίτλο «ΚΚΕ: Συνεδριάζει η "Αγία οικογένεια"».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» στη σελίδα 6 φιλοξενεί ρεπορτάζ της συνέντευξης με τίτλο «Α. Παπαρήγα: Ζητεί επαγρύπνηση - Βολές κατά των Συνόδων Κορυφής Κωνσταντινούπολης και Βρυξελλών».

Η «Αυριανή» στη σελίδα 4 σε ένα μονόστηλο με τίτλο «Παπαρήγα κατά ΝΑΤΟ και ευρωσύνταγμα» σταχυολογεί κάποιες από τις θέσεις που ανέπτυξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για ΝΑΤΟ, «ευρωσύνταγμα» και «τρομονόμο».

Ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Δ. Ρίζου φιλοξενεί 100 λέξεις περίπου με τον τίτλο «ΚΚΕ: Τορπίλη στην πολιτική του ΝΑΤΟ...».

Στην «Αυγή» ένα μικρό σε έκταση ρεπορτάζ από τη συνέντευξη καταλαμβάνει την τελευταία θέση της έκτης σελίδας υπό τον τίτλο «Αλ. Παπαρήγα: "Αγία οικογένεια" ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Η «Βραδυνή» στη σελίδα 11 φιλοξενεί ένα μικρό ρεπορτάζ με τον τίτλο «Αλ. Παπαρήγα: Συνεχίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμό τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ