Πέμπτη 24 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Με επιτροπές δε λύνεται το πρόβλημα

Την ώρα που η ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σπάει κόκαλα, αγγίζοντας το απίστευτο ποσοστό του 90% και εκατοντάδες εργατοτεχνίτες αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αυτά της κωλυσιεργίας και του εμπαιγμού σε βάρος των ανέργων, συστήνει... επιτροπές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα! Πετάει και αυτή στο καλάθι των αχρήστων τις τεκμηριωμένες προτάσεις που θέτουν επί χρόνια τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι φορείς που εμπλέκονται σε αυτή, ώστε να διασωθεί αυτός ο μοναδικός οικονομικός - παραγωγικός πνεύμονας ολόκληρου του Πειραιά και κάνει λόγο, όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας του ΟΛΠ, που θα αναλάβει τη λειτουργία της Ζώνης, πράγμα που σημαίνει παράδοση όλου αυτού του χώρου σε ιδιώτες που μπορεί να είναι από εφοπλιστές ως πολυεθνικές εταιρίες.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της χτεσινής διυπουργικής ευρείας σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι το μόνο που αποφασίστηκε τελικά ήταν η σύσταση Επιτροπής η οποία «σε σύντομο χρονικό διάστημα - σύμφωνα με τον Μ. Κεφαλογιάννη - και μετά από έναν κύκλο επαφών θα ανακοινώσει την πολιτική της κυβέρνησης».

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανακοίνωναν τη... συγκρότηση της Επιτροπής, έξω από το υπουργείο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κρατώντας μαύρες σημαίες οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου ΚΑΡΡΑ της Ζώνης, οι οποίοι εδώ και πάνω από χρόνο ζουν με μισό βδομαδιάτικο, ενώ τους τρεις τελευταίους μήνες ζουν με ακόμα λιγότερα χρήματα, δηλαδή με έναντι από το... έναντι!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ