Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποδειχθεί άξια της εμπιστοσύνης, με την οποία την περιβάλλουν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, υλοποιώντας και κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις τους, έδωσαν, με τις ομιλίες τους, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, στη διάρκεια της ετήσιας απονομής των επιχειρηματικών βραβείων του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ). Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις επιχειρήσεις, ώστε οι τελευταίες να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες, που έχουν να κάνουν με το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις απαιτητικές συνθήκες που υφίστανται από το διεθνή ανταγωνισμό... Στα πλαίσια αυτά, ανακοίνωσε δέσμη 10 μέτρων, όπως η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, ο νέος αναπτυξιακός και φορολογικός νόμος, η επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς, η ενεργοποίηση Συμβουλίου Εξαγωγών κλπ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ για να καλύψει το "έλλειμμα θεσμικής αξιοπιστίας" που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο Δ. Σιούφας έκανε λόγο για «αναθεώρηση μηχανισμών και ανακατανομή προγραμμάτων του Γ` ΚΠΣ, με στροφή στην ιδιωτική οικονομία και αυτοχρηματοδότηση». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για την ανακατανομή των κονδυλίων του Γ` ΚΠΣ είχαν, ουσιαστικά, αρχίσει να ετοιμάζονται από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε ανοίξει τη συζήτηση για επέκταση του συστήματος της αυτοχρηματοδότησης στις υποδομές μικρής και μεσαίας εμβέλειας.

Τέλος, από το ίδιο βήμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Δρ. Φουντουκάκος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «εδώ και τώρα» στην υλοποίηση των μέτρων που καθυστέρησαν εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. Μεταξύ άλλων, αξίωσε για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών την προώθηση της απελευθέρωσης των αγορών κυρίως στους τομείς της Παιδείας - με έμφαση στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση - και της Ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ