Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κυβερνητική αμηχανία για τις δηλώσεις Ρογκ

Οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήρθαν, για άλλη μια φορά, στην επιφάνεια, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ σε βελγική εφημερίδα για τις υπερβάσεις στο κόστος των Ολυμπιακών έργων. Την ίδια στιγμή, ομολογείται το βρώμικο παρασκήνιο στους κόλπους της ΔΟΕ, αφού είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι ο Βέλγος «αθάνατος» «φωτογραφίζει» πως το στέγαστρο Καλατράβα έγινε γιατί κάποιοι είχαν από αυτό σημαντικό οικονομικό όφελος...

Χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση και με μεγάλη δόση αμηχανίας, αντιμετώπισαν κυβέρνηση και Οργανωτική Επιτροπή, όσα είπε ο Ζ. Ρογκ. Υπενθυμίζεται ότι, στη συνέντευξή του, δήλωσε, μεταξύ άλλων, «οι ίδιοι οι Ελληνες είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει να κάνουν τον απολογισμό τους μετά το τέλος των Αγώνων. Οι όποιες υπερβάσεις δεν οφείλονται στη ΔΟΕ. Το στέγαστρο, για παράδειγμα, του σταδίου, που στοίχισε 230 εκατ. δολάρια, εμείς δεν το θέλαμε. Οι Ελληνες επέμειναν και βέβαια κυρίαρχο κράτος είναι και δε θα μπορούσαμε να αντιταχθούμε στην κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους. Ομως, να μην έρχονται μετά να μας ζητούν ευθύνες».

Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου (το στέγαστρο Καλατράβα ήταν και δική της ...επιθυμία), μιλώντας για το θέμα, μετά από συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φ. Π. Πετραλιά, δήλωσε: «Σημασία έχει να τελειώσουμε τη διοργάνωση και να είμαστε έτοιμοι τον Αύγουστο. Συχνά δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις για το κόστος των Αγώνων, δεν είναι ώρα, όμως, να τα πούμε αυτά». Από την πλευρά της, η υπουργός αρκέστηκε στο «δουλιά, δουλιά, δουλιά. Δεν είναι ώρα να συζητούμε. Πάνω απ' όλα και όλους υπάρχει ένας και μόνο στόχος. Ο εθνικός στόχος». «Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τον κ. Ρογκ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Ο Ε. Βενιζέλος, με δήλωσή του, ανέφερε τα εξής: «Αν δεν υπήρχαν οι "μεγαλομανείς" Ελληνες, δε θα υπήρχαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ