Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικός «38ος Παράλληλος»

«Σύμβολο», έργο του Κ. Πολυχρονόπουλου
«Σύμβολο», έργο του Κ. Πολυχρονόπουλου
Κορύφωση μιας σειράς διεθνών πολιτιστικών συναντήσεων, που ξεκίνησαν το 2000, αποτελεί η έκθεση «38ος Παράλληλος - ο Ορίζοντας», η οποία παρουσιάζεται από σήμερα στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου και στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς (Γ. Λύρα 73). Με σκοπό «τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη συνάντηση ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης από τις χώρες που βρίσκονται στον 38ο Παράλληλο», η έκθεση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ενωτικά στο σημείο που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση. Η ιδέα της ένωσης των τόπων του 38ου Παράλληλου, στο πλαίσιο καλλιτεχνικών δράσεων, γεννήθηκε το 1987, όταν ο Ιάπωνας γλύπτης Tetsuo Harada δούλευε πάνω στα βράχια του Σκιρώνειου το έργο του «Ενωση, Ειρήνη, Ανθρωπος, Φύση».

Με τη βοήθεια της παγκόσμιας γλώσσας της τέχνης τα σύνορα ανάμεσα σε δεκατρείς χώρες ξεπερνιούνται. Ετσι, καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Κίνα, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, όλοι τους φορείς διαφορετικών πολιτισμών, αναπτύσσουν ένα διαπολιτισμικό διάλογο.

Στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Βίκυ Καραΐσκου, συμμετέχουν οι: Μάντυ Αλμπάνη, Κατερίνα Μπαραμπούτη, Γεωργία Δαμοπούλου, Ειρήνη Δελικούρα, Armida Gandini, Χριστίνα Γούσια, Cesar Harada, Ελενα Καμπίνα, Μαρία Καραθάνου, Χάρης Κοντοσφύρης, Σία Κυριακάκου, Adelina Lopes, Lola Marazuela, Massimiliano Mastronardi, Paco Mesa, Μίλτος Μιχαηλίδης, Ελένη Πανουκλιά, Αρτεμις Ποταμιάνου, Αλέξανδρος Ψυχούλης, κ.ά. Παράλληλα, θα γίνουν εκδηλώσεις μουσικής, ποίησης, χορού, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ