Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Επαναπροσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι

Στ. Μπενετάτος: Με ευθύνη της κυβέρνησης να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να εξασφαλιστεί η επιχορήγηση των δήμων για τη μισθοδοσία

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής της Νίκαιας να προσλάβει τις επόμενες μέρες τους πρώην συμβασιούχους εργαζόμενους στο δήμο, οι οποίοι, μετά από ασφαλιστικά μέτρα δικαιώθηκαν από το δικαστήριο, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Μπενετάτος κατά τη σχετική συζήτηση που έγινε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα όμως, επισημαίνοντας την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος εξαιτίας της καταχρηστικής πολιτικής των προσλήψεων που άσκησε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου και των προκαταβολών που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον εκλεκτό της δήμαρχο Β. Τράπαλη, τόνισε πως, τις ευθύνες θα πρέπει να τις αναλάβουν εκείνοι που δημιούργησαν τα σημερινά αδιέξοδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι προκαταβολές στην προηγούμενη δημοτική αρχή Νίκαιας φτάνουν στο ένα τρίτο των προκαταβολών που δόθηκαν στο σύνολο των δήμων της χώρας και ανέρχονται στα 4,8 εκατ. ευρώ! Και ενώ τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα λάβει και να τα διαχειριστεί η σημερινή διοίκηση, όχι μόνο δεν τα έλαβε αλλά υποχρεώθηκε να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό ώστε αυτό να μειωθεί στα 3,4 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα έξοδα του δήμου για τη μισθοδοσία του μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού είναι 1.166.000 ευρώ και τα έσοδα 800.000 ευρώ. Αρα κάθε μήνα το ταμείο του δήμου υπολείπεται 366.000 ευρώ. Τα χρέη μάλιστα που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση οδηγούν σε συνεχείς κατασχέσεις κι έτσι χτες το πρωί εργολάβος που δεν είχε πληρωθεί εισέπραξε και τα τελευταία χρήματα του ταμείου ύψους 160.000 ευρώ!

«Μόνη λύση, για τους συμβασιούχους των δήμων αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» τόνισε ο δήμαρχος, «είναι η μετατροπή, με ευθύνη της κυβέρνησης, όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη επιχορήγηση για την ασφάλιση και τη μισθοδοσία αυτών των εργαζομένων. Οι δήμοι είναι αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους μισθούς των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών, ενώ πρέπει να καταβληθούν άμεσα και οι οφειλές του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Καταλήγοντας κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους εργαζόμενους του δήμου, τους πρώην συμβασιούχους και όλους τους Νικαιώτες, σε αγωνιστική συστράτευση για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού κινήματος που θα μπορεί να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει πόρους για την ομαλή λειτουργία του δήμου και την αναβάθμιση της ζωής της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ