Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Η «νέα τάξη» δολοφόνων και βασανιστών

Η χτεσινή άγρια δολοφονία αθώων ανθρώπων στη Γάζα επιβεβαιώνει ότι η επιθετικότητα του Ισραήλ αποτελεί στοιχείο της «νέας τάξης». Και όταν τα βασανιστήρια σε βάρος Ιρακινών αποτελούν μέρος της πολιτικής της μονοκρατορίας, γιατί οι εκφραστές του «μωσαϊκού νόμου» να μην εφαρμόζουν τις ίδιες τακτικές;

Η «νέα τάξη» των βασανιστηρίων και της αποκτήνωσης. Η «νέα τάξη» που καταργεί την τάξη, υπενθυμίζοντας ότι όταν η ισχύουσα τάξη, είναι άναρχη (χωρίς δηλαδή αρχές) η αντίσταση εναντίον της είναι αρχή δικαιοσύνης.

Αυτοί που δίνουν τις εντολές, για παράδειγμα των βασανιστηρίων, έξω ή μέσα στα στρατόπεδα, τύπου Γκουαντανάμο, κάνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα για ό,τι γίνεται, τη στιγμή που έχουν άλλα στρατόπεδα εκπαίδευσης βασανιστών, που ακολουθούν ορισμένη κωδική κλιμάκωση, ανάλογα με την αντίσταση των βασανιζομένων και, δυστυχώς, σε μια φρικαλέα εξομοίωση υπάρχουν και γυναίκες βασανίστριες, πιστεύοντας, ίσως, ότι αποκτούν έτσι τίτλους ...ισότητας και ανδροπρέπειας.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά, ότι οι λαοί δεν αντιστέκονται όσο χρειάζεται, κρύβοντας σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι τους στο χώμα, για να μη βλέπουν, να μην ακούν, να μην αντιδρούν.

Αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου και πριν αρχίσουν οι δικές μας διώξεις, επισκέφθηκα διάφορα ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης σε μια προσπάθεια έρευνας. Οταν έφτασα λίγα χιλιόμετρα από το στρατόπεδο του Νταχάου, κανείς πολίτης δεν έδινε πληροφορία για το πού βρίσκεται. Και όταν τον έφερνες μπροστά στις ευθύνες έκανε πως δε γνώριζε τίποτα, για όσα γίνονταν δίπλα στην πόρτα τους και όταν η «κνίσα» των κλιβάνων αποτέφρωσης έφτανε μέσα στα σπίτια τους. Και δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ότι όταν το σπίτι του γείτονα πιάνει φωτιά, έρχεται και η σειρά τους.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ