Κυριακή 16 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το αίμα σαν εμπόρευμα

Κάθε που πλησιάζει το καλοκαίρι εντείνονται οι εκκλήσεις για εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των σχετικών αναγκών. Ποτέ η χώρα μας, όμως, δεν έγινε αυτάρκης σε αίμα καθώς δεν οργάνωσε ποτέ σοβαρά και με προοπτικές την εθελοντική αιμοδοσία.

Ωστόσο, οι ίδιες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με την υπόκλισή τους στη λαγνεία της αγοράς και με την πρεμούρα της εμπορευματοποίησης των πάντων, οδηγούν σε καταστάσεις που προσβάλλουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την οποία -υποτίθεται- ότι είναι υποχρεωμένοι να την υπερασπίσουν και να την προωθήσουν.

Ετσι λοιπόν, πριν τρία χρόνια τα κέντρα της αιμοδοσίας έλαβαν μια εντολή με βάση την οποία πρέπει για τη μεταφορά του αίματος να πληρώνουν ναύλα στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» για να εξυγιανθεί η εταιρία! Ετσι οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού πληρώνουν δύο φορές το χρόνο κοντά στα 80 ευρώ στην «Ολυμπιακή» για τη μεταφορά 500-600 μονάδων αίματος κάθε φορά στην Αθήνα.

Κι ύστερα μπορεί να βγουν υπουργεία Υγείας και «Ολυμπιακή» και να καλούν τον κόσμο για εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ