Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Η «ΑΓΡΟΓΗ» ζει και βασιλεύει

Η ΝΔ έλεγε προεκλογικά πως θα καταργήσει διά νόμου τον αμαρτωλό αυτό φορέα ξεπουλήματος των δασών, αλλά όταν έγινε κυβέρνηση άλλαξε γνώμη...

Αλλο ένα δείγμα «γαλάζιας» εξαπάτησης του ελληνικού λαού αποκαλύφτηκε χτες μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Αγροτική Ανάπτυξη αναφερόταν (σελ. 40) το εξής: «Κατάργηση της "ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ" με την κατάργηση του σχετικού Νόμου, διότι μόνο γραφειοκρατικά εμπόδια προσθέτει στην αγορά γης». Χτες ο υπουργός Σ. Τσιτουρίδης ρωτήθηκε αν θα καταργηθεί και πότε η περιβόητη εταιρία «ΑΓΡΟΓΗ», που συστάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως μεσάζων στο ξεπούλημα των δασών και της γης των ξεκληρισμένων αγροτών. Η εύλογη απάντηση με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ θα ήταν ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει αυτή την εταιρία και τις σχετικές δραστηριότητές της διά νόμου. Ομως ο Σ. Τσιτουρίδης δεν έδωσε τέτοια απάντηση, παρά τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις. Είπε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό που να προσμετρήσει την περιουσία του και να την αξιοποιήσει. Εάν αυτό πρέπει να γίνει με την "ΑΓΡΟΓΗ" ή με τον οποιοδήποτε οργανισμό, πάντως θα γίνει».

Με λίγα λόγια, αυτό πάντως που φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως η πολιτική ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης των δασών, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ