Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Στο «γύψο» οι διαδηλώσεις στους Ολυμπιακούς!

Υπέρ της «απαγόρευσης» των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στο όνομα της «ασφάλειας», τάσσεται η Ντ. Μπακογιάννη, πλειοδοτώντας στην «ανάγκη» προώθησης σχετικής (νομοθετικής;) ρύθμισης.

Η δήμαρχος Αθηναίων σε συνομιλία που είχε χτες με πολιτικούς συντάκτες απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν πρέπει να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, επικαλούμενη το «εθνικό συμφέρον»: «Εκεί δεν είναι να παίζεις. Εκεί παίζεις το κεφάλι σου ως χώρα», είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι «δεν μπορούν τότε (σ.σ. κατά τη διάρκεια των Αγώνων) να γίνουν διαδηλώσεις». Βέβαια, αμέσως μετά επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «το θέμα δεν είναι δικό μου», εκφράζοντας την άποψη πως δεν πιστεύει ότι θα γίνουν διαδηλώσεις, επειδή «οι Ελληνες έχουν φιλότιμο»!..

Γενικότερα η δήμαρχος, εκμεταλλευόμενη και το κλίμα τρομο-υστερίας που καλλιεργούν τα διεθνή ΜΜΕ, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η ασφάλεια των Αγώνων μπαίνει πάνω από τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ υπεραμύνθηκε των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την κυκλοφορία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η «συμμετοχή των Αθηναίων» είναι δευτερεύον ζήτημα.

Κατά τ' άλλα η δήμαρχος διαφήμισε τη συμμετοχή της - κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας - στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και παραδέχτηκε ότι τον πρώτο λόγο, σχεδόν για τα πάντα, τον έχει ο Κ. Καραμανλής. Στο πλαίσιο αυτό αύριο θα έχει νέα συνάντηση, το πρωί, με τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση εικάζεται ότι θα συζητηθεί και το θέμα της συμμετοχής του Αντ. Σαμαρά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η Ντ. Μπακογιάννη παρόλο που επανέλαβε χτες ότι εμμένει στις θέσεις της, ωστόσο αναγνώρισε στο κόμμα το δικαίωμα να πάρει κάποιες αποφάσεις μετά από 11 χρόνια. «Η πορεία του (σ.σ. του Αντ. Σαμαρά) στο εξής πρέπει να αποδεικνύει ότι μπορεί να ενσωματωθεί στη ΝΔ», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα της επιστροφής του αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ. θα βρίσκεται «υπό διαπραγμάτευση» και στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ