Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική πορεία

Οι ειρηνοδρόμοι αφήνουν πίσω τους τη Νέα Σάντα και κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη
Οι ειρηνοδρόμοι αφήνουν πίσω τους τη Νέα Σάντα και κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη
Από τη Νέα Σάντα Κιλκίς και το στρατόπεδο εκπαίδευσης των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης, το ορμητήριο των Ελλήνων μισθοφόρων για τη συμμετοχή τους στις αιματοβαμμένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, ξεκίνησε χτες η πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες ειρηνοδρόμοι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους παλαίμαχοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων, αλλά και νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, ανέλαβαν να μεταφέρουν τη σημαία της Ολυμπιάδας Ειρήνης και μαζί το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της 9ης του Μάη, διανύοντας μια απόσταση 24 χιλιομέτρων, μέχρι το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, έξω από το Δημαρχείο Σταυρούπολης.

Εκεί ένωσαν τα βήματά τους με τους φιλειρηνιστές της Θεσσαλονίκης και περνώντας από το Μνημείο του αντιστασιακού αθλητή Γιώργου Ιβανώφ και το Αγαλμα του Καπνεργάτη, κατέληξαν στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο κέντρο της πόλης. Το αντάμωμα των φιλειρηνιστών με τους ειρηνοδρόμους και η δυναμική πορεία που ακολούθησε αποτέλεσαν και την καλύτερη απάντηση στους τραμπούκους που το προηγούμενο βράδυ έσπασαν με πέτρες τη γυάλινη πρόσοψη των γραφείων της ΚΟ Σταυρούπολης του ΚΚΕ.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου «Μακεδονία», η ημερίδα της ΕΔΥΕΘ με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην εποχή της «νέας τάξης», ενταγμένη στα πλαίσια της Ολυμπιάδας Ειρήνης που ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη πορεία της Κυριακής. Την ιστορική, πολιτική και πολιτιστική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων ανέλυσαν στις εισηγήσεις τους ο Αντώνης Δογάνης, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, ο Σωτήρης Γιάτσης, επίκουρος καθηγητής στο ίδιο τμήμα, και ο Διονύσης Ψωμιάδης, αναπληρωτής νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν 19 παλαίμαχοι αθλητές της Θεσσαλονίκης, ανιδιοτελείς εργάτες για την ανόρθωση του αθλητισμού, μερικοί από τους οποίους δε βρίσκονται πλέον στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ