Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Βάδισαν στα χιλιόμετρα της Ειρήνης...

Πορείες ειρήνης το Σάββατο στην Καρδίτσα και την Κυριακή σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Πορείες ειρήνης έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Οι αγωνιστές της ειρήνης που έδωσαν το «παρών» τους σ' αυτές διαμήνυσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αντιιμπεριαλιστικό τους αγώνα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους λαούς του Ιράκ, της Παλαιστίνης και σε όλους όσοι υποφέρουν και δεινοπαθούν από την ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Από τον Τύρναβο, όπου εδρεύει και το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, ξεκίνησε η πορεία των φιλειρηνιστών της Λάρισας, στις 4.30 μ.μ. την Κυριακή. Στην εκδήλωση που έγινε λίγο πριν την εκκίνηση της πορείας απηύθυνε χαιρετισμό εκπρόσωπος του Δήμου Τυρνάβου και εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης της πόλης μίλησε ο Ν. Κούβελας. Ενδιάμεσος σταθμός της πορείας ήταν η Γιάννουλη, όπου μίλησε η δήμαρχος του δήμου, Δέσποινα Αράπκουλε. Οι φιλειρηνιστές παρά τη βροχή συνέχισαν την πορεία τους, η οποία κατέληξε το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Εκεί μίλησε ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης.

Υπό καταρρακτώδη βροχή πορεύτηκαν οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, το απόγευμα της Κυριακής, από την Ανακασιά στην παραλία του Βόλου. Προηγουμένως, στην πλατεία Ανακασιάς, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Δήμου Ιωλκού και μίλησε ο Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Την Κυριακή το πρωί έγινε η πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα. Αφετηρία της πορείας ήταν η Πηγή Τρικάλων. Είχε προηγηθεί ποδοσφαιρικός αγώνα μεταξύ των ομάδων που συγκρότησαν δάσκαλοι του νομού και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Δήμου Παραληθαίων, με τελικό σκορ 5 - 2. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων όπου μίλησε ο Ν. Μήτσιος, πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης.

Η πορεία ειρήνης στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τη Μητρόπολη στην πλατεία Δικαστηρίων της πόλης. Εκεί μίλησαν ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας Μ. Τσίπρας και ο Σ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ