Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μελωδίες και χειροκροτήματα στο τερματισμό της πορείας

Φτάσανε στα Προπύλαια. Και είναι πολλές χιλιάδες...
Φτάσανε στα Προπύλαια. Και είναι πολλές χιλιάδες...
Ενα «μπουκέτο» από μελωδίες, παρατεταμένα χειροκροτήματα και χαμόγελα επιβράβευσης χάρισαν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να διανύσουν τη μαραθώνια διαδρομή και υποδέχτηκαν τους μαραθωνοδρόμους στα Προπύλαια, όπου έφτασαν λίγο μετά τις 7.30μ.μ.

Οι μελωδίες του συγκροτήματος των φίλων της ειρήνης άνοιξαν και έκλεισαν τη λιτή εκδήλωση υποδοχής, ενώ στο μεσοδιάστημα χαιρετισμό στους μαραθωνοδρόμους απηύθυναν ο Κουβανός Ουμπέρτο Φερνάντες εκ μέρους του νέου προέδρου του ΠΣΕ Ορλάντο Φουντόρα, ο οποίος είχε ήδη αναχωρήσει για την Κούβα, η Τζούντιθ Λεμπλάνς εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Ενωμένοι για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη» από τις ΗΠΑ και ο Κορεάτης Κιμ Ιλ Μπον. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας. Η συγκέντρωση ομόφωνα ενέκρινε το ψήφισμα της Μαραθώνιας Πορείας του 2004.

Ο Ουμπ. Φερνάντες σημείωσε την ανάγκη ενότητας για την ειρήνη, για να τερματιστεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και ζήτησε από όλους να φωνάξουν με μια φωνή: «Hasta La Victoria siempre»! Η Τζ. Λεμπλάνς μετέφερε τη φωνή της άλλης Αμερικής, του αμερικανικού λαού που αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο και την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ, τονίζοντας πως η Οργάνωση, την οποία εκπροσωπεί επιδιώκει να αφυπνίσει τον κόσμο, να τον κάνει να συνειδητοποιήσει τα ψέματα που του λένε και τις πραγματικές αιτίες, για τις οποίες γίνεται ο πόλεμος. Ο Κιμ Ιλ Μπον μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του λαού της Κορέας, που επιμένει να αντιστέκεται και να υπερασπίζεται τη σοσιαλιστική του πατρίδα που την επιβουλεύονται οι ΗΠΑ, τονίζοντας πως απ' αυτή την προσπάθεια δε θα παραιτηθούν ποτέ, γνωρίζοντας πως δεν είναι μόνοι τους, πως ο φιλειρηνικός ελληνικός λαός είναι στο πλευρό τους.

Ο Ευάγγελος Μαχαίρας εξήρε την αγωνιστική δράση του λαού της Ελλάδας για την ειρήνη, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μαραθώνιας Πορείας και στον πρώτο μαραθωνοδρόμο της ειρήνης μάρτυρα Γρ. Λαμπράκη. Τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης και έντασης του αγώνα σήμερα που οι ιμπεριαλιστές εξαπολύουν πολέμους εναντίον των λαών που δεν υποτάσσονται στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη και εξέφρασε την οργή που προκαλεί η διατήρηση του ΝΑΤΟ, η συμμετοχή της ΕΕ στους πολέμους, η μετατροπή του ΟΗΕ σε όργανο των ΗΠΑ, η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, η προσπάθεια νομιμοποιήσεις του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος της Κύπρου κ.ά. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συγκροτηθεί ένα παντοδύναμο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό μέτωπο που κάποια μέρα, όχι πολύ αργά, θα συντρίψει το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοι στους δρόμους του αγώνα, της ειρήνης, της αλληλεγγύης των λαών(2018-05-15 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στην 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2018-05-12 00:00:00.0)
Ο Δ. Κουτσούμπας στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2017-05-14 00:00:00.0)
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1(2006-03-14 00:00:00.0)
Μαραθωνοδρόμοι στη Λάρισα(2005-07-07 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση υποδοχής των Σέρβων ειρηνοδρόμων(2000-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ