Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τσετσενία

Η αποκάλυψη είχε γίνει προ διετίας από το γερμανικό «Σπίγκελ», από την ηλεκτρονική σελίδα του οποίου (στις 24/10/2002 και αναδημοσίευση στο «Ρ» στις 26/10/2002), προέκυπταν τα εξής:

Αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη, οι αμερικανικές Αρχές επέβαλαν «λουκέτο» σε ιστοσελίδες, που αναφέρονταν σε θέματα ισλαμιστών, μουτζαχεντίν, Αλ Κάιντα και συναφών θεμάτων. Μία όμως διασώθηκε... Ηταν η ιστοσελίδα των Τσετσένων (Kavkas.org)! Μια τόσο εξτρεμιστική ιστοσελίδα, που κάνει προπαγάνδα, και συνέχιζε να λειτουργεί στις ΗΠΑ μετά τις 11 Σεπτέμβρη είναι κάτι που παραξενεύει, αλλά - όπως σημείωνε το «Σπίγκελ» - μόνο όσους δε γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Ιδού η πραγματικότητα: Στη διακίνηση των πληροφοριών της τσετσένικης ιστοσελίδας αναμειγνύονταν δυο αμερικανικές εταιρίες που διατηρούν «άριστες σχέσεις με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες». Συγκεκριμένα: Οταν θέλει κανείς από την Ευρώπη να ανοίξει την ιστοσελίδα «Kavkas.Org», τότε περνά από το Σικάγο και συγκεκριμένα από τη γνωστή και μη εξαιρετέα αμερικανική μυστική υπηρεσία National Security Agency (NSA), που, μεταξύ άλλων, είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ηλεκτρονικές ιδιότητες του παγκόσμιου «ντετέκτιβ»...

Στο άρθρο του «Σπίγκελ» περιγραφόταν ένα απίστευτο σύμπλεγμα σχέσεων, όπου μεταξύ άλλων εμπλέκεται η ηλεκτρονική εταιρία «Μετροπόλιταν Φίμπερ», με διευθυντή τον κ.Χ. Γκάτανας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού στρατού και μυστικό πράκτορα της NSA επί δύο χρόνια... Οπως τονίζει το «Σπίγκελ», όλη αυτή η αλυσίδα διαπλοκής καταλήγει στην DARPA. Δηλαδή, στην Υπηρεσία Ανάπτυξης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας!

Οταν, λοιπόν, το ίδιο το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ σχετίζεται με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα των εξτρεμιστών Τσετσένων (που από τον πρόχειρο έλεγχο που κάναμε προκύπτει ότι λειτουργούσε κανονικά τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2003), τότε πολλά πράγματα εξηγούνται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ