Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τσιγκούνης ο ΕΛΓΑ

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στις αγροτικές καλλιέργειες και ιδιαιτέρως στα βαμβακοχώραφα. Πολλοί βαμβακοκαλλιεργητές θ' αναγκαστούν να κάνουν επανασπορά, που σημαίνει διπλά έξοδα και διπλό κόπο, ενώ, ούτως ή άλλως, θα υπάρξει πλήγμα στην παραγωγή και μείωση εισοδήματος.

«Ασκέπαστο μαγαζί» το χωράφι, βρίσκεται πολλές φορές στο έλεος των αντίξοων καιρικών συνθηκών και οι καλλιέργειες πότε παθαίνουν ζημιές από το κρύο και τον παγετό, πότε από τη ζέστη και την ξηρασία, πότε από τις βροχές και το χαλάζι. Οι αγρότες πληρώνουν στον ΕΛΓΑ για να τους ασφαλίσει απ' αυτούς τους κινδύνους. Ομως, όταν τους βρίσκει το «κακό», αυτός δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εκτιμήσεις των ζημιών που κάνει δεν είναι σωστές και δίκαιες, πάντα τσιγκουνεύεται στις αποζημιώσεις και συνήθως καθυστερεί στην απόδοσή τους.

Ο σημερινός διοικητής του ΕΛΓΑ, Ν. Κατσαρός, ως βουλευτής Λάρισας της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, έδειχνε ενδιαφέρον για τους πληγέντες από την κακοκαιρία παραγωγούς του νομού του. Το ίδιο ενδιαφέρον θα ήθελαν οι αγρότες να επιδεικνύει και τώρα, που βρίσκεται στη «θέση κλειδί». Πάντως η κυβέρνηση της ΝΔ και στο πρόβλημα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, όπως γενικότερα στην αγροτική πολιτική, φαίνεται ν' ακολουθεί την τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, την οποία, ως αντιπολίτευση, καταδίκαζε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ