Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Για μια ταξική Πρωτομαγιά!

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 17 Απρίλη, για την προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης ταξικής συγκέντρωσης την Κυριακή 7  του Μάη

Η διοργάνωση πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους εργασίας, με σαφή ταξικό, αγωνιστικό περιεχόμενο, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, τη Δευτέρα 17 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (οδός Βερανζέρου 1). Στόχος επίσης είναι να καθοριστεί πρόγραμμα δράσης για την καλύτερη προετοιμασία της ταξικής ενωτικής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Κυριακή 7 Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί.

«Τη φετινή Πρωτομαγιά θα πρέπει με τον πιο έντονο τρόπο οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά τους και συνολικά στο βιοτικό τους επίπεδο» τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από σχετική συνεδρίασή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τα σοβαρά προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και η νέα επίθεση που βρίσκεται προ των πυλών και που στοχεύει στην «καρδιά» των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, απασχόλησαν τη συνεδρίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έγκριση του «επικαιροποιημένου προγράμματος σύγκλισης», αλλά και στην πρόσφατη σύνοδο της Λισαβόνας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σοβαρές δεσμεύσεις απέναντι στους «εταίρους» για να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, στην ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και συνολικά των εργασιακών σχέσεων, αλλά και στο χτύπημα του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η επιλογή στη θέση του υπουργού Εργασίας στη νέα κυβέρνηση, του Τ. Γιαννίτση, ο οποίος είναι από τους πρωτεργάτες του «επικαιροποιημένου προγράμματος σύγκλισης» και επίσης ένας από τους συντάκτες της διαβόητης έκθεσης Σπράου, δίνει το στίγμα των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης που δεν είναι άλλες από την επιτάχυνση των μέτρων επιβολής κοινωνικού μεσαίωνα.

Από αυτή την άποψη προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη σήμερα, η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και πάλης, ικανού να ορθώσει φραγμό σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια. Το βάρος εκ των πραγμάτων πέφτει στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, καθώς οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων, τηρούν «σιγή ιχθύος» και με τη στάση τους έχουν βάλει «πλάτη» στο να περάσουν αντεργατικά μέτρα και είναι «πρόθυμες» να στηρίξουν και τη νέα λαίλαπα που έρχεται.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, χρειάζεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη μαζικών ενωτικών ταξικών αγώνων. Στη συνεδρίαση της Γραμματείας αποφασίστηκε το «ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσει, ώστε να αναδειχτεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους το ταξικό περιεχόμενο και ο διεκδικητικός χαρακτήρας στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ευρωμονόδρομων της ΟΝΕ και των πολεμικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ