Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν από την ερχόμενη Τρίτη 18 του μήνα οι υπάλληλοι στα δυο μεγάλα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας, για πρώτη φορά, μετά την ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (σελίδα 11)

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ μετεκλογική ψυχρολουσία θα δεχτούν οι βαμβακοπαραγωγοί από τη σύμπραξη της κυβέρνησης και της Κομισιόν για την αναθεώρηση προς το χειρότερο του καθεστώτος στο βαμβάκι. (σελίδα 12)

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2000 για διάφορες κατηγορίες φορολογούμενων των οποίων οι προθεσμίες άρχισαν να λήγουν από προχτές. (σελίδα 12)

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ έκπληξη προκάλεσαν στους δικαστικούς και νομικούς κύκλους της χώρας οι θέσεις που ανέπτυξε χτες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας, σε εκδήλωση για θέματα της Δικαιοσύνης. (σελίδα 16)

ΑΠΟΛΥΤΩΣ αδικαιολόγητα αρνείται ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας να χορηγήσει το επίδομα μεταφοράς σε τρία παιδιά, μόνο και μόνο επειδή είναι αλβανικής καταγωγής. (σελίδα 17)

«ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ των παιδιών» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων τέχνης του Πειραματικού Γυμνασίου και Πειραματικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, που πραγματοποιείται φέτος όπως και κάθε χρόνο. (σελίδα 18)

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 χρόνων «έφυγε» ο μαέστρος Ανδρέας Παρίδης, ο οποίος στη διάρκεια της πολύχρονης και εντυπωσιακής σταδιοδρομίας του πρόσφερε μεγάλες, αξέχαστες ερμηνείες. (σελίδα 19)

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ διδάκτορα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα αναγορευτεί ο διακεκριμένος Αγγλος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. (σελίδα 19)

ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ παράδεισο ανακάλυψαν στην Ελλάδα οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, όπως γίνεται φανερό από τη σχετική έκθεση του Οργανισμού, σύμφωνα με την οποία όλα βαδίζουν τέλεια και μόνο μικροπαρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν! (σελίδα 20)

ΜΟΝΟΝ ΑΦΕΛΕΙΣ μπορεί να περιμένουν μια διαφορετική, απ' ό,τι μέχρι σήμερα, πολιτική στα θέματα περιβάλλοντος από τη «νέα» κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, αφού τα πάντα δείχνουν πως θα συνεχίσει στο που έχει χαράξει, πιστός στο δόγμα, όλα για την αγορά και τους καπιταλιστές. (σελίδα 20)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ